Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Híres Halasiak sorozatunkban Dr. Veszelszki Ágnes nyelvészkutató mesél életéről, munkájáról, illetve nyelvünk változásainak szépségeiről, veszélyeiről

Műsorvezető: 2016. október 12. szerda, 08:15 Meghallgatva: 3136 alkalommal

Vajon mit kell tenni ahhoz, hogy az ember nyelvészkutató egyetemi adjunktus legyen? Nos elég ha első közép suliban magyar nyelvből az OKTV- n, rendkívül tehetséges és lelkes tanárai vannak szüleit is beleértve természetesen, és tele van kutatási ötlettel már az egyetem első éveitől kezdve. Nem árt persze ha fűszerezzük mindezt támogató professzorokkal, inspiráló, tehetséges csoporttársakkal és kész, íme a recept. Azt is megtudjuk Ágnestől mire való a snapchat, a hashtag jel és vajon valóban szélesebb körben látunk-e a világháló óta, vagy épp nem. De a végén meg fogunk nyugodni, habár nem árt rá vigyázni, de még mindig jól betölti feladatát ez a mi szép kis magyar nyelvünk, állítja kutatónk! Aki bővebben szeretne erről hallani tartson velünk, vagy látogasson el a www.veszelszki.hu oldalra!

Adás hallgatása