Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Varga Bence városunk szülötte mérnök menedzsere az önvezető autókat irányító programfejlesztő cégek legnagyobbikának. Mesél életútjáról és a világ számára óriási ugrást jelentő önjáró autókról

Műsorvezető: 2016. október 21. péntek, 07:47 Meghallgatva: 1319 alkalommal

Bence a volt sziládys, majd BME-s mérnök-informatikus fiatalember igen korán kezdett el dolgozni a mérnöki fejlesztés -tervezés területén. A több éves svájci-magyar munkahelyi ingázás után, hívő halasi családjának nagy örömére végre hazaköltözik Magyarországra, erősítve a tehetséges fiatal mérnök generációk sorát hazánkban. A világot lázban tartó legizgalmasabb terület ma az önjáró, vagy okos autók piaca, ennek legnagyobb irányító szoftverfejlesztő cégének, az AdasWorksnek  mérnök-menedzsereként mesél Csányi Ágnes riportrünknek, milyen is egy ilyen autó. Megtudjuk, hogy fejlesztésüknek köszönhetően nem csak a gazdagoké lesz ez rendkívül biztonságos vezetési technológia, mely a közlekedési balesetek több mint 90%-át ki fogja küszöbölni. Miért szuperbiztonságos – azaz ÜBER-ÉBER, miért energia és időtakarékos, környezetkímélő és praktikus egyben. A legközelebbi bemutatója 2017 januárjában lesz Las Vegasban, felhasználva a mesterséges intelligencia lehetőségeit. Semmiképp ne maradjanak ki ebből a témából!
 

Adás hallgatása