Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hősök tere című kezdeményezésről mesél Orosz Györgyi alapító

Műsorvezető: 2017. április 19. szerda, 14:07 Meghallgatva: 768 alkalommal

Küzdelem a közöny ellen - fogalmazta meg tömören Orosz Györgyi alapító és tréner a Hősök tere című közösséget formáló kezdeményezésnek a célját, melynek elindítása Zimbardo világhírű szociológus nevéhez fűződik. Nemrégiben a Sziládys tanárok, diákok önként jelentkező húsz fős  csapatának tartottak képzést a program aktivistái, vezetői.
A prezi alapítója Halácsy Péter egy sorsdöntő találkozáson beszélgetett Zimbardo-val, aki arról mesélt neki, hogy hazájában mindenki folyton panaszkodik, kedvetlen és megkeseredett. Ezért elindította a Hétköznapi hősök mozgalmat, elsősorban iskolákra alapozva a képzést. Ezt megismerve Halácsy Péter és Orosz Györgyi úgy gondolták erre Magyarországon is nagy szükség lenne. A hazai Hősök tere program ezt a közöny elleni küzdelmet valósítja meg, kiterjesztve az iskolák falain kívülre a szemléletváltást, melyet később azután Zimbardo csapata vett át hazánkból. Jelenleg 80 fős önkéntes aktivista csoport járja az országot és igyekszik egyre szélesebb körben megvalósítani, elindítani ezt az izgalmas, gyakorlatokkal teli szemléletmód váltó programot. Így jutott el Kiskunhalasra is. Nos, így terjednek a jó dolgok, feltétlenül tartsanak velünk! S ha tetszett aprogram, hívják meg Önök is a trénereket, tegyünk mind szélesebb körben a közöny ellen -  ne ezen múljon!

Adás hallgatása