Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. április 30., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Jules Verne: A dunai hajós

5:30 – Serkenj fel!-  Édes Árpád

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső Anyák Napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az Anyák napja országos bevezetésére. A szervezet lapjában így írtak a napról: „Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó «Anyák napját», ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik.” Ezzel invitálom a hallgatókat az anyák napi műsor meghallgatására.

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – Életutak – Hitvalló

16:00- Sztárportré: A Sztárportréban Takáts Tamás: 14 éve nem dirty a Blues Band! Énekel az East és a Karthago zenekarokban is, emellett nagyon szeret apa lenni. „Sok zenekar volt az életemben. Tinédzserként már bálokon játszottunk, ahol megtanultuk a szakmát. Szoktam imádkozni, és ilyenkor hálát adok először a gyerekeimért, mert én nagyon szeretek apa lenni, aztán azért is hálát adok, hogy ki tudom nyitni a szemem, tudok menni, és hogy zenész lehetek - nekem ez egy nagyon nagy ajándék. Remélem, sokan vannak ezzel így, hogy az a munkájuk, amit egyébként is csinálnának. Öreg bácsiktól és néniktől hallottam, hogy a hosszú házasság titka: ne menjen le a nap a te haragoddal. Este mielőtt elalszanak, megbocsátanak egymásnak. Véleményem szerint a hosszú életnek is ez az egyik titka.”

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:A vadhattyúk Irodalom az éterben

19:15 – Irodalom az éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20:00-Lélekműhely: SEBZETTSÉG Hírnév, hatalom, birtoklás. Ellentmondások, feszültségek. A sebzettségről általában.

21:00 - Régi Tanítások – Nyeső Ágnes

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura: A király visszatér