Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 18. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Városunk augusztus 20.-i hétvégének programjairól Rajcsány Betti és Vadkerti Mónika mesélnek. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft programszervezői tájékoztatnak bennünket arról a fantasztikus programsorozatról, mely az ünnepi hétvégén vár ránk. Kezdődik augusztus 19-én este a Folk esttel 19 órától az ünnepi vasárnapon sok izgalmas családi program és megszokott tűzijáték mellet a fellépő között köszönthetjük fél 10-től a Zanzibárt. Hétfőn és kedden esténként a főtéren az Interetno szabadkai fesztivál fellépői közül mutatkozik be a lett, majd három dél-amerikai tánccsoport. Feltétlenül hallgassák meg, milyen szuper menüt állítottak össze a szervezők!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show:

10:00- S’Örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem?Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja,miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Banán: sokoldalú gyógyír! Miért van jó illata a kisbabáknak? Elakadt az Antarktisz-félszigetről levált hatalmas jégtömb.Találtak egy világot, ahol még a vas is felforr. Kiszámították, mikor lesz az utolsó teljes napfogyatkozás. A szélerőművek Godzilláját építik meg az Egyesült Államokban.(ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Szolnoki Péter

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásából: „Vicces, mégsem nevetséges!" Ez lehetne a mai műsorunk mottója. Beszélgetőtársam, Hegedűs Richárd rendőrzászlós az elmúlt időszak bűnügyi eseményeiből oszt hallgatóinkkal néhányat, amelyek érdekes, izgalmas voltukon túl mosolyt is csalnak az arcunkra. Kiderül: még mindig nem vagyunk eléggé elővigyázatosak; hagyjuk, hogy strandon, otthonunkban váljunk áldozattá, de az is megtörténik, hogy a gépkocsinkat szinte tálcán kínáljuk fel az alkalom szülte tolvajoknak. Tehát, ha csak nem vágyunk arra, hogy rendőrségi hírek szereplői, vagy kihallgató szobák vendégei legyünk, fogadjuk meg zászlós úr tanácsait! Kellemes rádióhallgatást kíván Beke László műsorvezető

14:00 –Babusgató: A várandóságról - Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel beszélget Halász Noémi(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Mongying show: (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A hercegnő és a kobold

19:15 - Irodalom az éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 - Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 21. - Hogy szabaduljunk ki a problémáink csapdájából? Dobrowolsky – Az érzelmi fejlődés – 6 pont – ismétlés. Paul Watzlawick: Változás. – 4 pont. 1. A megoldásainkat kell megváltoztatnunk, nem a problémát megoldanunk. 2. Jön valami váratlan. 3. Itt és most. (Traumatizált személy segítése. Itt és most a párterapeutánál.) 4. Új keretbe helyezzük, vagy helyeződik a probléma, és ezért kilépünk a csapdába ejtettségünkből. (A madár üvegkorlátnak repül. Ír párterapeuta. Buddhista koan. Ram Tzu tudja. Magamat dobom a lyukba.)

21:00 – Életutak: Hitvalló - Káplán György

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien: A hobbit