Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 16. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélünk az elmúlt év egyéb nyertes pályázatairól. Szó lesz többek között az Idősek Otthona és az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítéséről,  új ipari park létesítéséről, valamint az új óvoda építéséről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Komonyi Zsuzsi! „A nőknek szerintem kényeztetni kell a férjüket.” A gyönyörű énekesnő szavait hallgatva megerősödünk abban, hogy az életben olyan dolgok is megvalósulnak, amelyek még a legszebb álmainkon is túlmutatnak. Zsuzsi, aki az egykori UFO együttesből is ismerős lehet, megelégedett, sugárzik a boldogságtól, és mindezt hamarosan új dalaiban is hallhatjuk. Egy nemzetközi gyermek szépségverseny magyar döntőjének győzteseként állhatott először a színpadon, pár évre rá pedig a Miss World Hungary szépségverseny dobogósa lett. Ezután évekig a Dáridóban lépett fel énekesként, és ezzel egyidőben, a 90-es évek egyik nagysikerű együttesének, az UFO-nak volt oszlopos tagja. Majd színdarabok, tévésorozat-szereplés következett, de televíziós műsorvezetőként is dolgozott. Mindeközben végig énekelt, a végzettsége szerint óvodapedagógus Komonyi Zsuzsi."Minden olyan dolgot, amit szerettem volna, kipróbálhattam, és szépen lemorzsolódtak azok, amik nem álltak közel hozzám, vagy nem sikerült annyira beleásnom magam. Végül maradt az éneklés."Zsuzsi 2012-ben megházasodott, másfél éve pedig megszülte első gyermeküket, Kolost. Az anyaság és a visszavonulás láthatóan jót tett neki, most teljesedett ki igazán. A sokféle szereplési lehetőség közül az éneklés mellett döntött, és nagyon lelkesen beszélt arról a csapatról, akikkel már készítik önálló albumát. Zsuzsi korábban legtöbbször ismert táncdalokat énekelt, ezen szeretne most változtatni. "Saját szerzemény, ami nekem íródott, nem igazán volt eddig az életemben. Jó lenne, ha az emberek tudnának ezután azonosítani engem egy igazi Komonyi Zsuzsi dallal."Az biztos, hogy férjével nagyon egymásra találtak, mert mindketten a hagyományos, nagycsaládos értékrendet képviselik. Szeret feleség lenni: "Én a nőies oldalról próbálom megközelíteni az egész létemet. A nőknek szerintem kényeztetni kell a férjüket." Minden mondatából boldogság sugárzik: "Azért is imádom a férjemet, mert mellette abszolút lehetek nő. Szerintem minden kislány erről álmodik, hogy majd egyszer, ha felnő, megtalálja a hercegét, és férjhez megy, gyermeke születik... Én azok közé a szerencsések közé tartozom, akiknek ez megadatott. Hiszek a sírig tartó szerelemben! Azt gondolom, ez nekünk is sikerülni fog."Ha tetszett a beszélgetés, és szeretne hasonló riportokkal is találkozni, látogassa meg a Sztárportré YouTube csatornáját! Találkozzunk legközelebb is!

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Miért éppen Alaszka? 1.rész - Gáspár Ida legutóbb Alaszkában járt

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Dr. Téglás Péter filmajánlója. Testről és lélekről - film - Enyedi Ildikó rendezésében. Márciusi bemutatója óta Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje fantasztikus karriert futott be, többek közt elnyerte az Arany Medvét a Berlinalén, és alig egy hete a film női főszereplőjét, Borbély Alexandrát tüntették ki, mint Európa legjobb színésznőjét az Európa Filmdíj átadóján. Magyarország Enyedi filmjét - amit külföldön a Netflix forgalmaz - nevezte az Oscarra, és be is került a kilences shortlistbe.

14:00 – Önindító: A DR Code programozó iskola vezetője Palotai András mesél a Halason induló oktatásról. 2018-as év elején indul városunkban Szilády és Központi Református Iskolai helyszínekkel az a 3-17 éveseknek való programozás kurzus, melyről hallhattok riportunkban. Ha már ott ülsz édes fiam a kütyük előtt, valami hasznot is láss belőle - mondja sok szülő otthon a nebulóinak. S nagyon helyesen, hisz kódolni, alkotni jó, aki belekóstol megszereti, megtanulja. Nem mellékesen persze jó tudni, hogy ma a legkeresettebb és leginkább megfizetett szakmáról beszélünk a programozás kapcsán. Feltétlen tartsatok velünk riportunkban, és részletesebb információkért a programozzvelunk.hu oldalra, vagy a DR Code oldalra a facebookon. Így is úgy is megéri! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Egyszerre lesz szuperhold, kék hold és vérhold az égen. Falu létesülhet a Holdon. Megtalálták az eddigi legnagyobb prímszámot. Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió.

19:00  - Szép Álmokat:Ludas Matyi

19:15 - Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 - Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa: A tökéletesség görcsös akarása. Ha a "kultúrkeresztény törvény" Isten és közém kerül.

21:15 – Életutak: Hitvalló - Veres András 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya