Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 07. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Thomas W. Hodgkinson Hubert Van Den Bergh: Művelt társalgók könyve. (Partvonal Könyvkiadó, Budapest 2018) A Művelt társalgók könyve görbe tükröt tart a sznob társalgási szituációkról, miközben rengeteg érdekes és alapvető információt közöl írókról, művészekről, politikusokról, a múlt celebvilágának híres vagy éppen hírhedt képviselőiről. Aki elolvassa ezt a könyvet, soha nem fogja összekeverni Rimbaud nevét Rambóéval vagy Lukács Györgyöt George Lucasszal. Mikor érdemes egy beszélgetés közben Picasso nevét bedobni, illetve mi volt John Updike könyvismertetéssel kapcsolatos egyes számú szabálya? A rövid, velős és fekete humorral átszőtt életrajzok tanítva szórakoztatják az olvasót, korosztálytól függetlenül. Mit kell tudni a művelt társalgónak az alábbi, orosz írókról és politikusról személyekről valamint egy osztrák íróról: Ebben az adásban Alekszandr   Szolzsenyicin - Lev Trockij - Fjodor Doszkojevszkij-t és Stefan Zweig-et ismerhetik meg. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 153-Lélkemód magazin: Miért jó lenni katonának! - Durgó Tamás őrnaggyal beszélgetünk. Kiskunhalas a második legnagyobb létszámú bázisa a tartalékos katonai szolgálatnak, hála a kecskeméti központ sikeres toborzó munkájának, és természetesen a vállalkozó kedvű halasiaknak! Hogyan telt az elmúlt év, milyen feladatokat lát el az irodájuk Kecskeméten - a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei Iroda vezetőjével beszélgetünk! Feltétlenül tartsanak velünk!

11:00 – S’Örömkonyha: Gyakorlott háziasszony - Somogyvári Rita a vendégünk, aki évek óta süt és főz, saját recepteket alkot, kísérletezik. Megtudhatjuk tőle, hogyan örökölte az evés és főzés szeretetét, és hogyan próbálja mindezt átadni kislányának.

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Knezsik István egy nyári fesztiválról, a híres Kocs faluban zajlódó Kocsitoló fesztiválról mesél. Az Autós Nagykoalíció vezetője mostani adásunkban, a mobilitás kiindulásáról híres, kocsit elsőként kifejlesztő Kocs faluról, illetve az itt évről-évre megrendezésre kerülő Kocsitoló fesztivál programjairól mesél. Falusi erőpróba a közös kocsi tolás, de jármű építésről és futtatásról is beszélhetünk, no és természetesen helyi csodás és ízletes ételekről, ha a rendezvényről mesélünk! Tartsanak velünk, és vegyék fel a rendezvénynaptárukba a "kocsi programot!

14:00 – Sztárportré: Hirtelen jött siker?  Gyorsan elillanó sztárság? Megszűnt produkciók? Mi hiányzott belőlük? Balázs Pali: "Tudunk még jobbak lenni!""Nagyon sok tehetséges előadó van. A pályám elején nagyon sok olyan népszerű előadóval találkoztam, akik akkoriban, 2000 környékén irgalmatlan nagy sztárságnak örvendtek. Néztem őket a színpadon, és sokszor előfordult, hogy nem láttam rajtuk a fellépéseik során, hogy megküzdenek a tapsért, a sikerért. Csak úgy kimentek, ami volt-volt, köszi szépen, szeretlek benneteket, jó hogy itt vagyok, de már megyek is tovább... Nálunk van a zenekaron belül egy szokás, amit én hoztam be a csapatba: amikor vége van egy koncertünknek, vagy egy rövidebb fellépésnek, és van egy számunkra nagyfokú siker, akkor nem dőlünk hátra, és nem mondjuk azt, hogy milyen nagyon népszerűek vagyunk. Azt szoktam mondani ilyenkor a srácoknak, hogy fiúk, tudunk még jobbak lenni. Ez a fajta hozzáállás azt gondolom, hogy a mindennapjainkat is meghatározza. Ez az, amit az előbb említett előadóknál nem láttam, hogy akarnának jobbak lenni. Furcsa az élet, mert a sztárság, a népszerűség az ő esetükben nagyon gyorsan elillant, és sokukkal már nem is találkozom. Nem tudom meghívni őket a műsoromba, hogy gyere, és énekeld el azokat a slágereket, amikért korábban megőrültek a fiatalok, mert megszűnt a produkció. Azt vallom, hogy minden egyes fellépésen, minden egyes koncerten oda kell tenni azt, ami az emberben van. Mi úgy megyünk haza minden alkalommal, hogy még jó darabig lebegünk a föld felett - jó értelemben -, ilyenkor nem tudok aludni sem, csak forgolódom, és azon gondolkozom, hogy mit csináltam jól, esetleg rosszul. Mi általában májustól október végéig minden szombaton megyünk. Ilyenkor hajnal kettőkor-háromkor hazaérünk hullafáradtan, viszont másnap délelőtt 10-kor sportcuccba öltözve focizunk a barátaimmal, és ez az ami belőlem kimossa az előtte lévő dolgokat - mindent, ami a zenével kapcsolatos."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: A Hazatalálás Baráti Kör Egyesület elnökével, Pajor Zoltánnal, és alelnökével, Bús Józseffel beszélgettünk az egyesület megalakulásáról, a tanyai életmód előnyeiről, a magyarok vásáráról, a hatalmas halasi túráról,a magyar bajusz jelentőségéről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: G. Szabó Judit - Hárman a szekrény tetején

19: 15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc -  A Pál utcai fiúk

20:30 – Hitvalló:dr. Siba Balázs

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely - Évad eleji kérdések. Kérdések és válaszok. Bevezetés a sémák világába.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság