Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 25. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!-  Finta József atya - katolikus

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A zene is nyugtat, ehhez a megfelelő zenére van szüksége szervezetünknek. Az elmúlt 100-200 évben azonban a zene meglehetősen eltávolodott eredeti küldetésétől, s tömegével jelentek meg a zeneipar termékei, melyeknek célja az ember lelkének emelése helyett az emberek szórakoztatása, s a pénzügyi siker. Sok olyan erőszakos, durva zene jelent meg, melyek kifejezetten romboló hatásúak, vagy olyanok, amelyek az érzékiség és a vágyak túlzott felfokozására hivatottak, s csupán lelki világunkat kényeztetik. Ha a zene által épülni szeretnénk, akkor érdemes olyan zenét keresnünk, ami nem pusztán kiszolgál, hanem valóban képes önmagunk legbelsőbb rétegei felé fordítani minket (ilyen például a klasszikus zenék többsége). Ilyen zenéket hallgatunk ma, lazuljanak el rá. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Asterix és Kleopátra

19:15 – Irodalom az éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Finta József atya - katolikus (ismétlés) és Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 2. Hogyan tudunk szabadok lenni a gátoltság és a gátlástalanság között félúton? 1. Gátolt vagyok. 2. Megtanulok valami önkifejezést. 3. Megtanulom nem kifejezni. 4. Most szabad vagyok. Az érzelmi gátoltság séma belső dinamikája. Hogyan cselekedhetünk magunkért, hogy az érzelmekben ne legyünk gátoltak? 1. Színek. 2. Formák. 3. Hangok. Erikson – veszélyhelyzetek megoldása váratlan helyzetekkel. 4. Anyagok. 5. Mozdulatok. Őrült, dilis, szerelem. 6. Tempók. 7. Erősség, az erő kifejezése. 8. Stílusok.  2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit