Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 31. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Csalog Zsolt - A parasztregény

5:30 – Serkenj fel! : Hozdik Zsolt atya- Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Húsvét az óvodás korú gyermekek szemével. Mit ünnepelünk Húsvétkor, mit jelent a húsvét a keresztény embernek és hogyan tudjuk ezt átadni gyermekeinknek? A Babusgató magazin csütörtöki adásában a Gólyafészek Református óvoda vezetőjével, Vasné Horváth Olgával beszélgetek a húsvéti ünnepkör óvodai, gyermekközpontú megközelítéséről. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Mészárosné Lövey Mónika tanárnővel, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola orosz-történelem-könyvtár-informatikus pedagógusával beszélgettünk a pályájáról, a Kalamáris alapítványról, az iskola életéről. Saját gyermekei példáján mutatja be a pályaválasztás irányait, módszereit. (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Az eltérő tanulási képességű diákok segítéséről mesél Édesné Pál Edina pedagógus és Soltészné Gombár Edit. Az eltérő tanulási képesség nagy kihívást és természetesen nagy örömöt jelent szülőnek, pedagógusnak egyaránt. Erről mesél Édesné Pál Edina, Gergő látássérült kisfiú osztályfőnöke és Soltészné Gombár Edina anyuka. Mit is jelent és hogyan is lehet ezt megoldani? Erről hallhatunk tőlük személyes tapasztalatok alapján, akik a Központi Református Általános Iskola érzékenyítő napjának főszervezői. Tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Mozart Don Giovannija az egyik legismertebb zenemű a világon, és a Don Juan legendáját feldolgozó művek közül a leghíresebb. Stílusa dramma giocoso, azaz játékos dráma – vagyis nem valódi komédia, de nem is egyértelműen tragédia. Az eredeti változatban a színészek váltogattak a szavalatok és áriák közt, de a modern előadásokban a beszélt szöveg helyett a Mozart által komponált secco-recitativót használják. Most és egy későbbi időpontban hallgatunk részleteket az operából.

18:00 – Halas Anno: Húsvétról. Mi az a csukmis? Kik járhattak locsolkodni? Ezt is megtudhatják, ha meghallgatják a húsvéti ünnepekről szóló műsorunkat. A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, e napon ünnepli Krisztus feltámadását. Húsvétkor ér véget a 40 napig tartó böjt, a hústól való tartózkodás, innen származik az ünnep magyar elnevezése is. Húsvét azegyházi év mozgó ünnepeinek is középpontja. A húsvéti hagyományokról beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Előttünk az özönvíz

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Hozdik Zsolt atya- Katolikus (ismétlés) és Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 4., 16. Játékosság. (Wellness. Kártya a páston.) 17. Ízek. (Szalonna. Törzshely, törzsasztal, törzsvendéglő – a ház specialitása.) 18. Újdonság. (Művész úr – bevonuló zene. Esküvő – A kékszakállú herceg vára.) 19. Magatartásformák. (Nem szabad ugrálni! Central Park. 20. Agresszió. 21. Gondoskodás, törődés. („Ez maradjon kettőnk titka.”) 22. Gyöngédség. (Schindler listája.)  2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit