Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 29. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Csalog Zsolt - A parasztregény

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Knezsik István úrral, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk. Egyik fő téma a használt autó vásárlás importból. Tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Húsvét az óvodás korú gyermekek szemével. Mit ünnepelünk Húsvétkor, mit jelent a húsvét a keresztény embernek és hogyan tudjuk ezt átadni gyermekeinknek? A Babusgató magazin csütörtöki adásában a Gólyafészek Református óvoda vezetőjével, Vasné Horváth Olgával beszélgetek a húsvéti ünnepkör óvodai, gyermekközpontú megközelítéséről. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Híres magyar sütemények és történetük

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A pészach ünnepéről mesél Ritter Nándorné Babi és gyermekei Raffael és Rebeka. A zsidók Egyiptomból való szabadulásának ünnepéről hallhatunk Babitól, aki a halasi zsidó hitközség hitoktatója. Az ünnep pontos történetét Rafitól hallgathatjuk, kiegészíti Rebeka, akinek második keresztneve, az Aviva is ebből a tavaszváró ünnepi szóból ered. 2018-ban egybeesik a keresztény húsvét ünnepével a pészach ünnepe, s hogy milyen különleges szabályok is jellemzik ezt az ünnepet, pontosan megismerjük a halasi hitoktató segítségével. A sok különbség mellett jó néhány közös pont is akad a húsvét ünnepével, például a főtt tojás és torma fogyasztása. Tartsanak velünk a további izgalmas részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód: Az eltérő tanulási képességű diákok segítéséről mesél Édesné Pál Edina pedagógus és Soltészné Gombár Edit. Az eltérő tanulási képesség nagy kihívást és természetesen nagy örömöt jelent szülőnek, pedagógusnak egyaránt. Erről mesél Édesné Pál Edina, Gergő látássérült kisfiú osztályfőnöke és Soltészné Gombár Edina anyuka. Mit is jelent és hogyan is lehet ezt megoldani? Erről hallhatunk tőlük személyes tapasztalatok alapján, akik a Központi Református Általános Iskola érzékenyítő napjának főszervezői. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Szépítők című magazinunk első adásában a kézápolás szabályairól, a manikűr és pedikűr fontos szerepéről beszélgetünk Tallér Tündével.Tünde elmondja nekünk, hogy milyen eszközök szükségesek a körömápoláshoz. Szó esik még a műkörömről és megtudhatjuk mi az a köröm mátrix. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:  Előttünk az özönvíz

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Szekeres Gizella 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református (ismétlés) és  Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 3. Bevezető (Gátoltság – gátlástalanság - szabadság. Dinamikus egyensúly.) Ismétlés – Milyen területeken élhetjük meg a szabadságunkat? (1. Színek. 2. Formák. 3. Hangok. 4. Anyagok. 5. Mozdulatok. 6. Tempók. 7. Erősség. 8. Stílus. 9. Spontaneitás.) Pedagógiai konferencia az élő rendszerek működéséről. A szabadság a kapcsolat szempontjából. 10. Szavak. 11. Vágy. 12. Ösztönkésztetések. 13. Érzelmek. 14. Sebesség. 15. Szükségletek.   3.rész 

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit