Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 03. 30. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Csalog Zsolt - A parasztregény

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A pészach ünnepéről mesél Ritter Nándorné Babi és gyermekei Raffael és Rebeka. A zsidók Egyiptomból való szabadulásának ünnepéről hallhatunk Babitól, aki a halasi zsidó hitközség hitoktatója. Az ünnep pontos történetét Rafitól hallgathatjuk, kiegészíti Rebeka, akinek második keresztneve, az Aviva is ebből a tavaszváró ünnepi szóból ered. 2018-ban egybeesik a keresztény húsvét ünnepével a pészach ünnepe, s hogy milyen különleges szabályok is jellemzik ezt az ünnepet, pontosan megismerjük a halasi hitoktató segítségével. A sok különbség mellett jó néhány közös pont is akad a húsvét ünnepével, például a főtt tojás és torma fogyasztása. Tartsanak velünk a további izgalmas részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Élőben közvetítjük a Református Istentiszteletet

11:00 – A tudomány mai állása: Az Alzheimer kór nyolc figyelmeztető tünete. Az emberiség élelme nagyban függ a méhek beporzó munkájától. A titokzatos bálna, aminek csak a hangját ismerjük. Indul az orosz Mars-misszió. A jövő városát tervezi Kína. Hidrogénes rendőrautókat vethetnek be Londonban. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Sipos F. Tamás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsa, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó tájékoztat bennünket, hogy mire figyeljünk húsvét idején. Vigyázzunk értékeinkre és figyelmesen, az időjárásnak megfelelően közlekedjünk. Ittasan ne üljünk autóba, illetve kerékpárra! Tartsanak velünk!

14:00 – Babusgató: Húsvét az óvodás korú gyermekek szemével. Mit ünnepelünk Húsvétkor, mit jelent a húsvét a keresztény embernek és hogyan tudjuk ezt átadni gyermekeinknek? A Babusgató magazin csütörtöki adásában a Gólyafészek Református óvoda vezetőjével, Vasné Horváth Olgával beszélgetek a húsvéti ünnepkör óvodai, gyermekközpontú megközelítéséről.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Palásti Károly tanár úrral a magyar érettségiről beszélgetünk. Elemzést kapunk mind közép, mind emelt fokú érettségi feladatokról. Megismerhetjük Tanár úr rövid pályaképét és meghallgathatunk tőle egy Ady verset is. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Előttünk az özönvíz

19:15 - Irodalom az éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Szekeres Gizella 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 4., 16. Játékosság. (Wellness. Kártya a páston.) 17. Ízek. (Szalonna. Törzshely, törzsasztal, törzsvendéglő – a ház specialitása.) 18. Újdonság. (Művész úr – bevonuló zene. Esküvő – A kékszakállú herceg vára.) 19. Magatartásformák. (Nem szabad ugrálni! Central Park. 20. Agresszió. 21. Gondoskodás, törődés. („Ez maradjon kettőnk titka.”) 22. Gyöngédség. (Schindler listája.)  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit