Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán: Új Zrínyiász

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter filmajánlója.A film, amely legyőzte a Testről és lélekről-t: Egy fantasztikus nő (chilei dráma, 2017). Március 6-án, magyar idő szerint hajnalban, Jimmy Kimmel vezetésével lezajlott a 90. Oscar gála, ahol 24 kategóriában adták át a legjobbaknak járó díjakat. A Testről és lélekről és az Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica, A Fantastic Woman – hivatalos magyar címe még nincs) már a tavalyi berlini filmfesztiválon is megmérkőzött egymással: akkor a magyar alkotás hozta el a fődíjat, az Arany Medvét, míg a chilei rivális a második díjjal, az Ezüst Medvével vigasztalódhatott. A második összecsapásban azonban Enyedi Ildikó maradt alul: Sebastián Lelio filmje vitte el a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscart. Miről szól az Egy fantasztikus nő, tényleg jobb film, mint A Testről és lélekről? (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Fagyiárus vagy közgazdász? - Barta Emese életútja. A halasi születésű Emese négy éve dolgozik közgazdászként Budapesten. Rendkívül sok kedves emlékét osztja meg a riportban a hallgatókkal, megismerjük családi indíttatását, szeretett tanítóit, tanárait. Megtudjuk hogyan is lett inkább közgazdász, mint fagyi árus és azt is, mit csinál  általában egy közgazdász, ki az akinek ezt a pályát javasolja.  Belelátunk mit is csinál egy szakmabeli, mit jelent és hogyan működik egy mai, modern munkahely, mit jelent projekteken lenni. Megtudjuk mik azok a fő kompetenciák és képességek, melyek segítségével Mesi több ezer ember jól szervezett munkájáért felel ma. Abban is segít nekünk, hogyan érdemes továbbtanuláskor sulit választani. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – S’Örömkonyha: Slambuc, netán cibere? Mit keresnek ezek a szavak egy gasztro műsorban? Többek között ezekre is választ kapunk Szűcs Tímeától. Szabolcsi származásának köszönhetően sok érdekes, és különleges ételt "kóstolhatnak" meg, igaz, csak a füleikkel. Mindenképpen tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Farkas Gergely, Tián Pál és Bányai Gábor képviselőjelöltek beszélgetése Bödecs Pállal. Aktuális céljaikról, terveikről beszélgettek a 2018-as választások kapcsán Bödecs Pállal, a Halas Rádió elnökével Farkas Gergely a Jobbik, Tián Pál az Értünk Értetek, valamint Bányai Gábor a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré adásában a vendég, Szabó Előd a Titán zenekar egyik tagja. "Fiatalság bolondság" tartja a mondás; így született meg szívünkben a zene, a színpad és a közönség iránti szeretet, a számunkra örök érvényű 2003-as év májusában, Szovátán, Maros megyében (Erdély). A zenekar gondolata már előző évben megfogant a négy fiatal titán fejében, születésnapunknak mégis a szovátai Medve-tó napokat tartjuk, hisz ekkor léptünk először színpadra Robert Brai, Szabó Előd, Vizi Imre és Ács József felállásban, akik azóta is, ha nem is együtt, de a zene különleges és gyönyörű világában utaznak."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: A Fészekrakó Egyesület elnökével, Ilcsik Annamáriával beszélgettünk az egyesület működéséről, a civil szervezetekkel való együttműködésükről és az egyesület aktuális eseményeiről. Bepillantást nyerhetnek a nagycsaládos rendezvényekbe, részletes információkat hallgathatnak programjaikról, támogató munkájukról. Arról is informálódhatnak, hogyan válhat egy család (gyerekszámtól függetlenül) a Fészekrakó Egyesület tagjává. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Hollócska a kis rosszcsont

19: 15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló:Soós Viktor

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés),  Lélekműhely - Az érzelmi gátoltság-séma 5. 23. Intimitás. 24. Szenvedély. (Torontó – NBA döntő. „Atyaaa, a gatyaaa!”) 25. Önmagam megmutatása. (Beállni középre. Megsértődés.) 26. Kiszámíthatatlan. (Madách színház – Körmendi improvizál. Meglepetés út.) 27. Természetes. A séma negatív oldala. A harag kifejezése a kapcsolatban. („Elegem van belőled!” Leértékelés. Emlékezés. Fizikai állapotok. Cselevés.) A kapcsolat építéséért kifejezett (pozitív) harag. A gyöngédség negatív oldala. Gyerekkori önvédő stratégiák – Projekció, introjekció.   3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit