Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 19. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A 2018-as Cselekvő szeretet pályázatukról mesélt Sári Kati a József Attila Irodalmi Kör vezetője. A Fénycseppek antológia sikere után a József Attila irodalmi kör újabb nagyszerű pályázattal állt elő. Megyénk alkotói verseikkel, prózáikkal nevezhetnek a nyár közepéig három témában. Majd a helyezett alkotásokból augusztusban egy művészi előadó est jön létre, melyen az önkéntes felajánlások az erdélyi Rákóczi vár felújítását segítik! Tartsanak velünk a részletekért! A nevezni kívánt alkotások már feltölthetők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Talpig Civilben: Beszélgetés Czagány-Mákosné Móczár Gertrúddal a Kunfehértói Általános Iskoláért Alapítvány és az iskola működéséről. Arról beszélgettünk az iskola igazgatónőjével, hogyan támogatja az alapítvány az iskolai programokat, honnan származnak a bevételei és kiket támogat a befolyt összegből. Szó voltaz iskolában zajló felújítási munkálatokról, a soron következő rendezvényekről és az iskola településsel egybefűződő életéről is.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: A kreativitásról Klapcsik Edinával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A próbaérettségik rendszeréről és hasznáról mesélnek Nagy-Kálózi Mónika, Németh István és Rontó Luca sziládys pedagógusok. Egyre divatosabb és egyretöbb középiskola működteti a próbaérettségik rendszerét. Nem kötelezőiskolai feladat, nagyon sok plusz munkával jár tanároknak, diákoknak, mégis egyre népszerűbb a dolog. Miért is? Mert rendkívül hasznos! Erről mesélnek a sziládys pedagógusok részletesen, tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Csapó Benő Prima Primissima díjas oktatáskutatóval beszélgetünk az oktatás mai nehéz helyzetéről és az általuk fejlesztett EDIA képességfelmérő rendszerről. A Szilády gimnáziumban nemrégiben előadást tartó professzor rendkívül egyszerű és érthető módon vázolta az EDIA képességfelmérő rendszerük működését és hasznát. A számos külföldi és hazai tapasztalattal rendelkező kutatásvezető vázolta az oktatás napjainkban leginkább megoldásra váró feladatait. Kevés a tanári pályára jelentkezők száma és sok a pályaelhagyó is. Jó tanárok nélkül nincs jó oktatás, sajnos igazolják ezt az elmúlt 5 év Pisa eredményei, melyben a magyar diákok teljesítménye minden területen nagyot zuhant. Egyszóval nagy a baj, itt az idő, hogy komolyan vegyük és tegyünk a megoldás érdekében! S, hogy mit, tartsanak velünk, s megtudhatjuk a kivezető utakat, a professzor tanácsait! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – S’örömkonyha: Régi halasi éttermek, programok - Illés Lajossal.  Mai műsorunkban időutazáson veszünk részt. Illés Lajos vezet vissza minket a 70-80-as évekbe, az akkori éttermek, programok világába. Ezen kívül mesél a receptgyűjteményéről, mely megvásárolható a Thorma János Múzeumban. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Varázscipellő

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Molnár Pál

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 3.- A paradigmaváltás 12 pontja 10. A saját esendőségemmel való (pozitív) kapcsolat. „Szeress engem föltétel nélkül!” Az elfogadás dilemmája – elfogadás és változás. Játék a székekkel – 5 szék a színpadon – rendszerszemlélet.) 11. Létezésem igazolása pozitív jogosultságok által. Válasz Auschwitzra. Lerakhatatlan felelősségem van. – Az áldozat felelőssége. John Gottman – Felelősség a hűtlenségben. 12. Rátalálás a bizalomra. (1. Gyermeki bizalom. 2. Bizalomvesztés. 3. A felnőtt ember bizalma.)  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége