Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 21. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása és Illyés Gyula - Kora tavasz

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Talpig Civilben: Beszélgetés Czagány-Mákosné Móczár Gertrúddal a Kunfehértói Általános Iskoláért Alapítvány és az iskola működéséről. Arról beszélgettünk az iskola igazgatónőjével, hogyan támogatja az alapítvány az iskolai programokat, honnan származnak a bevételei és kiket támogat a befolyt összegből. Szó volt az iskolában zajló felújítási munkálatokról, a soron következő rendezvényekről és az iskola településsel egybefűződő életéről is.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Ilyen a színészélet, Mészáros Blanka színésznő szemével. Mészáros Blanka színésznővel beszélgettünk a pályája során megszerzett elismeréseiről, többek között a Soós Imre-díjról, amelyet márciusban ítélt oda a MASZK vezetősége két másik színész mellett Blankának is. Szó volt a színházi előadás és a filmszerepek megformálásának különbözőségeiről, a színpadon előforduló hibák "megmentéseiről" és a színészlegendák legendás történeteiről is. Megtudhatják, hogy Blanka hogyan készül a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra kerülő Rómeó és Júlia főszerepére. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Csapó Benő Prima Primissima díjas oktatáskutatóval beszélgetünk az oktatás mai nehéz helyzetéről és az általuk fejlesztett EDIA képességfelmérő rendszerről. A Szilády gimnáziumban nemrégiben előadást tartó professzor rendkívül egyszerű és érthető módon vázolta az EDIA képességfelmérő rendszerük működését és hasznát. A számos külföldi és hazai tapasztalattal rendelkező kutatásvezető vázolta az oktatás napjainkban leginkább megoldásra váró feladatait. Kevés a tanári pályára jelentkezők száma és sok a pályaelhagyó is. Jó tanárok nélkül nincs jó oktatás, sajnos igazolják ezt az elmúlt 5 év Pisa eredményei, melyben a magyar diákok teljesítménye minden területen nagyot zuhant. Egyszóval nagy a baj, itt az idő, hogy komolyan vegyük és tegyünk a megoldás érdekében! S, hogy mit, tartsanak velünk, s megtudhatjuk a kivezető utakat, a professzor tanácsait! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: George Gershwin, amerikai zeneszerző, zongorista (1898 – 1937). Gershwin műveiben vegyíti a dzsessz, a ragtime és a blues elemeit Csajkovszkij, és Rahmanyinov stílusával. Szülei 1891-ben emigráltak Oroszországból (Szentpétervárról) Amerikába. Manhattan egyik szegény zsidónegyedében telepedtek le. A család neve csak Amerikába érkezésük után változott Gershowitzról Gershvinre, majd Gershwinre. George érdeklődése a zene iránt véletlenül derült ki. Sportolt és szinte semmi más nem is érdekelte, de 1910-ben a család vásárolt egy pianínót a bátyja Ira részére. Ettől kezdve George egész nap mellette ült és improvizált.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Varázscipellő

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Finta József atya - Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Buda László: Mit üzen a tested, mit üzen a lelked?  2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége