Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 23. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel! -   Pál Eszter - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító:

11:00 – Érdekes Emberek: Ábrahám Bence életrajza. Kiskunhalason születtem 1979-ben. Hegedűtanulmányaimat Csóti Györgynénél kezdtem hét éves koromban, a kiskunhalasi zeneiskolában, majd tíz évesen a Szegedi konzervatóriumban folytattam Dobos Márta tanítványaként. 2002-ben diplomáztam Szecsődi Ferencnél, majd 2004-ben a brüsszeli Királyi Konzervatóriumban szereztem másoddiplomát Sebestyén Katalin és Marc Kowalski tanítványaként, kitűnő minősítéssel. Egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem Ruha István, Halász Ferenc, Fenyves Lóránt, Michael Frischenschlager, Komlós Péter, Zsigmond Dénes és Schiffer Ervin mesterkurzusain. Több magyarországi versenyen is helyzett voltam: 1992-ben harmadik helyezést értem el a Koncz János hegedűversenyen, 1995-ben ugyanitt a zsűri különdíját kaptam, majd 1998-ban a Zathureczky Ede tiszteletére rendezett hegedűversenyen értem el harmadik helyezést. Kamarazenészként koncerteket adtam Magyarországon, Szerbiában, Svájcban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Belgiumban. A 2005-2006-os szezonban a brüsszeli Kryptos Quartet tagja voltam. 2010 óta játszom a Michael Sanderling által vezényelt Frankfurti Kamarazenekarban. 2006 októbere óta Flandria Szimfonikus Zenekarának első hegedűseként dolgozom.

12:00- Retro magazin:153-Lélekmód: Két különleges ember életútja - Pázsit István és felesége Claudia Visca

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Óriási lyukak nyíltak a Nap felszínén. Növényeket virágoztatna és selyemhernyókat keltetne a Holdon Kína. Focipálya méretű "takarítóhajóval" tisztítanák meg az óceánokat. Ügyetlenebbek lesznek a gyerekek a mobilozástól. Hogyan csökkenthetjük a nyugalmi pulzust. Miért csíkos a zebra, és miért van tele az autója rovarokkal. Miért hisszük el a bűvésztrükköt.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Visszamész dolgozni? Vagy új életet kezdesz te is? Lajtai Kati: Szerintem sok anyuka megélte már ezt!  Vissza akarok-e menni ugyanazokhoz a feladatokhoz, és ugyanabba a sűrűségbe, amiben Máté előtt voltam, vagy most jön az, hogy váltok, és az időmet, energiámat nem az eddigi feladatokba teszem bele, hanem... Ilyenkor lehet új életet kezdeni. Szerintem ezt sokan megteszik. A gyerkőccel való újjászületés után, olyan mint ha az ember elölről kezdené az életét. Viccesen azon gondolkozom, hogy mi leszek ha nagy leszek. Lehet, hogy a gyermek születésével bennünk is egy tiszta lap alakul ki: Látjuk, hogy itt egy új élet, és elkezdi érezni az ember, hogy nekem is lehet még egy új életem.  Megadni magunknak azt az új lehetőséget, amit eddig nem: Ilyenkor az ember már azt mondja, hogy értékes az idő, és megtisztelem saját magamat is azzal, ahogy a gyermekemet is megtanultam szeretni és tisztelni, hogy most akkor kitalálok valami olyat, amit igazán kedvelek, és belső tűzzel tudok csinálni  - ha eddig nem abban éltem. Vagy jöhet a második baba?(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Fájósfogú oroszlán

19:15 - Irodalom az Éterben:  Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 4.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége