Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 27. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Borudvar 2018. május 4-5-6-án, a programokról Gyenizse Krisztinát halljuk. 12. alkalommal kerül megrendezésre a Kuruc szobor lábánál a Borfutár Kft szervezésében a Borudvar program sorozat, mely május 4-6-ig péntektől vasárnapig várja a kilátogatókat! A főszervezők egyikével, Gyenizse Krisztinával beszélgettünk a rendezvényről. A rendezvény természetesen sokak támogatásával jött létre idén is. Pénteken a program a megnyitó után a csodás párossal, Varga Ferivel és Betty-vel indul. S hogy a csodás nemes borok kóstolásán kívül, még milyen programokkal is várják a kilátogatókat, megtudhatják hallgatóink, ha velünk tartanak! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Túl az egyszerű manikűrön avagy a műköröm formái és trendje. A most szerdai Szépítőkben a manikűr jelentőségéről és a műkörömről folytatjuk a beszélgetést Tallér Tünde szakemberrel. Kiderül milyen formákat és méreteket öltenek a kezükre a hölgyek és mik a legdivatosabb színek és stílusok. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Véletlenül létrehoztak egy mutáns enzimet, ami felfalja a PET- palackokat. Elkészült a gondolatolvasó készülék.  Befolyásoló lehet, ha előre tudjuk egy gyógyszer mellékhatásait. Az űrutazás örökre megváltoztathatja az asztronauták testét. Sikeres volt az első hazai gyermek-tüdőtranszplantáció. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Éles István

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Olvasni jó! Olvasni öröm! A Babusgató csütörtöki adásában az olvasás jelentőségéről, szeretetéről, a könyvekről beszélgetek Szabó-Kocsis Ádámmal a Központi Református Általános Iskola 3.a osztályos tanulójával. Egy 10 éves fiú mesél nekünk arról, hogy mit is jelent neki az olvasás, mit tanul belőle. Megtudhatjuk, hogy honnan ered a könyvek iránti szeretete és vonzalma. A következő adásban pedig mindezt a szakértő ember aspektusából ismerhetik meg. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Egy zenész pályaképe - Lobó-Szalóky Lázár. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30 – Hitvalló: Kiss Fatime és Tornavölgyi Krisztián

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 5. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony