Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 04. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Olvasni jó! Olvasni öröm! A Babusgató csütörtöki adásában az olvasás jelentőségéről, szeretetéről, a könyvekről beszélgetek Szabó-Kocsis Ádámmal a Központi Református Általános Iskola 3.a osztályos tanulójával. Egy 10 éves fiú mesél nekünk arról, hogy mit is jelent neki az olvasás, mit tanul belőle. Megtudhatjuk, hogy honnan ered a könyvek iránti szeretete és vonzalma. A következő adásban pedig mindezt a szakértő ember aspektusából ismerhetik meg. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Ábrahám Bence életrajza. Kiskunhalason születtem 1979-ben. Hegedűtanulmányaimat Csóti Györgynénél kezdtem hét éves koromban, a kiskunhalasi zeneiskolában, majd tíz évesen a Szegedi konzervatóriumban folytattam Dobos Márta tanítványaként. 2002-ben diplomáztam Szecsődi Ferencnél, majd 2004-ben a brüsszeli Királyi Konzervatóriumban szereztem másoddiplomát Sebestyén Katalin és Marc Kowalski tanítványaként, kitűnő minősítéssel. Egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem Ruha István, Halász Ferenc, Fenyves Lóránt, Michael Frischenschlager, Komlós Péter, Zsigmond Dénes és Schiffer Ervin mesterkurzusain. Több magyarországi versenyen is helyzett voltam: 1992-ben harmadik helyezést értem el a Koncz János hegedűversenyen, 1995-ben ugyanitt a zsűri különdíját kaptam, majd 1998-ban a Zathureczky Ede tiszteletére rendezett hegedűversenyen értem el harmadik helyezést. Kamarazenészként koncerteket adtam Magyarországon, Szerbiában, Svájcban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Belgiumban. A 2005-2006-os szezonban a brüsszeli Kryptos Quartet tagja voltam. 2010 óta játszom a Michael Sanderling által vezényelt Frankfurti Kamarazenekarban. 2006 októbere óta Flandria Szimfonikus Zenekarának első hegedűseként dolgozom. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Városi Ferenccel, az Astron nemzetközi hírű magyar óracég megalapítójával, egyben lelkésszel beszélgetünk. Ha kétségek is lennének bennünk vannak-e csodák, ez az életút bizonyíték lehet rá, hogy van! A Szilády egészségnapján a diákoknak pályaorientáció keretében mesél Városi Ferenc az órásmesterből cégalapítóvá válás útjáról, a lelkészi pályáról, életútról. Mindez a csoda Kecelen, közvetlen közelünkben történt és történik. Az órásmester szakma hanyatlásával, van aki feladja, van aki egy új út kezdetének tekinti. A tényeket el kell fogadnunk, és azokból kiindulva hittel Istenben és önmagunkban, ésszel és szívvel új világot alkotni - ez az út, amit választottam, s ez mindenki előtt nyitva áll. Nem könnyű, de gyönyörűséges. S hogyan is történt mindez, a részletekért tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A történet középpontjában itt is, csakúgy, mint a Figaro házasságában, a házasság áll, s itt is többen vetélkednek Rosina kezéért. Az egyik Almaviva gróf, a másik nem más, mint a leányzó tulajdon gyámapja, Bartolo doktor, aki ettől a házasságtól meggazdagodását reméli. Lesz tehát itt bonyodalom! A fő bonyolító pedig nem más lesz, mint a ravasz borbély, Figaro, aki ezúttal Almaviva grófnak próbál segíteni a lány kezének megszerzésében. Roosini virtuóz operájáról két részben hallhatnak.

18:00 – Halas Anno: Korcsolyázók, bércséplők, zenekedvelők. Kiskunhalason önszerveződő és öntevékeny csoportok nem csak a 20. század végétől alakultak, hanem már a 19-20. században is működtek. Fontos építőkövei voltak a kulturális-, a gazdasági-, a sport-, vallási, művelődési- és a közösségi életnek. Néhányuk neve ma már furcsán hangzik, de létük meghatározó volt a korabeli halasi társadalomban. Székhelyeik, épületeik, valamint lokálpatrióta tevékenységük kéznyomai mai napig érezhetőek és láthatóak a városban.

19:00 – Szép Álmokat: A kék madár

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 5.  3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J. R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony