Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 05. 01. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Hagyaték

5:30 – Serkenj fel – Baloghné Oravetz Anett - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A próbaérettségik rendszeréről és hasznáról mesélnek Nagy-Kálózi Mónika, Németh István és Rontó Luca sziládys pedagógusok. Egyre divatosabb és egyre több középiskola működteti a próbaérettségik rendszerét. Nem kötelezőiskolai feladat, nagyon sok plusz munkával jár tanároknak, diákoknak, mégis egyre népszerűbb a dolog. Miért is? Mert rendkívül hasznos! Erről mesélnek a sziládys pedagógusok részletesen, tartsanak velünk! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A mai vendég, Nádas György. A sokat játszott szerepek ráragadnak a színészre? Nádas György: "Annak idején az egyik kereskedelmi csatorna napi szappanoperájában voltam az egyik főszereplő lánynak az édesapja, aki néha megjelent. Az általam gerjesztett karakter, egy kemény, öltönyös, csokornyakkendős régiségkereskedő volt, aki negatív volt a lányával szemben, és csak kihasználta őt.  Akkoriban történt, Szentendrén ahol éltem, hogy beálltam a sorba a zöldségesnél, a zöldséges köszönt nekem, én visszaköszöntem, és egy alacsony idős néni, aki előttem állt, a hangomra figyelmes lett, hátranézett, és azt mondta: Szégyellje magát! Ezután kiment, és nem is vásárolt." Nádas György a beszélgetésben elmondta, hogy a Peter Sellers féle humor nagyon közel áll hozzá, amikor a színész nem akar viccelődni, de helyzetbe kerül - például összeesküdnek a tárgyak ellene, és ő nem tehet róla. "Ha valaki nevettetni akar, akkor egy fájdalmas szituációt kell eljátszania, hogy ne ő nevessen, hanem a néző."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Az egyetem után - Szabó-Nagy Katalinnal beszélgetett Bödecs András

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Sötétben (2017, 106 perc) - dr. Téglás Péter filmajánlója. A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, Diane Krüger alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte. A filmet Golden Globe-ra is jelölték. Tartalom: Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági tárgyalás traumatikus időszaka után Katja nem nyugszik, és saját kezébe veszi a dolgokat. Rendező: Fatih Akin

14:00 – Önindító: Autódoki. Adásunkban olyan vizekre evezünk, ami a magazin életében ismeretlennek számított, ez pedig nem más mint az autószerelés. Hatházi Dávid segítségével kapunk egy kis betekintést.(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Miért világít a kockacukor a sötétben? Mesterséges anyajegy mutathatja ki a rákot. Egy találmány, ami megmentheti a dízelautókat. Megalkották az utat, ami tölti az elektromos autókat. Nem minden fa alszik, de mindegyiknek van pulzusa – állítják magyar kutatók.

19:00  - Szép Álmokat: A 3 autó

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexadre Dumas - Emma Lyonna

20:30- Hitvalló: Tanács Eszter Tímea  és Egri Erzsébet

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református (ismétlés), Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 6.   3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony