Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 01. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Kiss Tamással és Horváth Gellérttel beszélgetünk a jún.2-i Hopfanatic mini sörfesztiválról. Egy éve bővült a duplájára a Hopfanatic sörfőző üzem kapacitása, mivel új társakra talált Tamás, Horváth Gellértben és Horváth Anikóban. Az idei országos sörfőző versenyen ismét aranyérmes lett Kiss Tamás IPA söre, melyet a most hétvégi mini sörfőző fesztiválon meg is kóstolhatnak a résztvevők. Délelőtt 10 órától címke tervező verseny, lábtengó, látogatók főzte sörök versenye, arcfestés várják a gyerekeket és szülőket egyaránt. Több mint 10 féle sört ütnek csapra, természetesen Tamás specialitása a chilis bab sem fog hiányozni az egyéb finom étkek mellől. 16 órától helyi zenekarok és DJ gondoskodik a muzsikáról segítve a közösségi és gasztronómiai élvezeteket igazán érvényre jutni ebben a csodás május végi nyáridőben!  Ne hagyják ki! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: A Szépítők következő adásában a régió egyik legismertebb és legelismertebb mesterkozmetikusával, dr. Dutkay Lórántné Erikával beszélget Weyble Dávid műsorvezető. A műsorban a kozmetikát, mint szakmát elemezzük ki általánosságban. Hallgatóink megtudhatják, mivel foglalkozik egy kozmetikus.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Helikoptert küldenek a Marsra, hogy jobban feltérképezzék a bolygót. Mintegy 5 milliárd év múlva véget ért a Nap élete.  Egyre biztosabb, hogy ketté fog válni Afrika. Véletlenül találták fel a wifit. Megvan a világegyetem leggyorsabban növekvő fekete lyuka. Áttörés jöhet a rákgyógyításban - a felébresztett immunrendszer kisöpri a daganatot. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Pál Dénes

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A hétvége a családoké. Kaleidoszkóp adásunk pénteki vendége a jól megszokott módon, Farkasné Wodring Zsuzsa, kiemelt bűnmegelőzési  főelőadó. Az elmúlt hét eseményei, balesetei mellett egy rendezvény hirdetése is helyet kap, amit a kiskunhalasi Rendőrkapitányság szervez a családoknak.Tartsanak velünk és további részleteket tudhatnak meg!

14:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Birkózó Klub-beszélgetés Csapi Antallal, a klub elnökével. A beszélgetésből megtudhatják, hogy Csapi Antal mikor került kapcsolatba a birkózással, hogyan fejlődött a birkózó klub és jelenleg mennyien edzenek náluk. Kiderül, hogy mekkora elszántság, kitartás és munka kell ehhez a sportághoz is. A rengeteg kiváló versenyeredmény: az áldozatos munka, az edző és család hármas együttműködése alapján jöhetett csak létre. Megismerhetik Felhő Viktória történetét, aki jelenleg is több nemzetközi megmérettetésre készül. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Egy sokoldalú fiatal pályakezdőt ismerhetnek meg, Bogdándi Virágot. Virág vegyész szakon végzett a Debreceni Egyetemen. Kutatómunkáját a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatójaként végzi az Országos Onkológiai Intézetben, ahol a Molekuláris Immunológia és Toxikológia osztály kutatójaként olyan biokémiai reakciókat tanulmányoz, amelyek kulcsfontosságúak a daganatos betegségek kialakulásában. Nyitottságának és ambícióinak köszönhetően Virág nemrég töltött el nyolc hetet Japánban, emellett az alap- és mesterképzés alatt háromszor is részt vett külföldi tanulmányúton. Kimagasló szakmai eredményei mellett pedig egy igen különleges hobbija van: évek óta vezeti Virág’s Lab nevű divatorientált személyes blogját. (http://viragslab.com). Ha kíváncsiak vagytok, mi érdekelte Virágot kiskorában, hogyan kezdett bele a blogolásba, illetve szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki jó kutató legyen, tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Dörmögőék kalandjai

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:30 – Hitvalló: Prohászka Antal

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 17. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez III.1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér