Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 06. 03. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: 120 éve született George Gershwin amerikai zeneszerző, zongorista.(1898 – 1937). Gershwin műveiben vegyíti a dzsessz, a ragtime és a blues elemeit Csajkovszkij, és Rahmanyinov stílusával. Szülei 1891-ben emigráltak Oroszországból (Szentpétervárról) Amerikába. Manhattan egyik szegény zsidónegyedében telepedtek le. A család neve csak Amerikába érkezésük után változott Gershowitzról Gershvinre, majd Gershwinre. George érdeklődése a zene iránt véletlenül derült ki. Sportolt és szinte semmi más nem is érdekelte, de 1910-ben a család vásárolt egy pianínót a bátyja Ira részére. Ettől kezdve George egész nap mellette ült és improvizált. Ma az Egy amerikai Párizsban és az F-dúr zongoraverseny hangzik el. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Végvári Ferenccel, a Sport az Esélyért Egyesület edzőjével beszélgetünk. A közel 10 éve működő egyesület edzője elkötelezett a segítségnyújtás területén minden korosztályban, hisz 25 éve dolgozik az idősek otthonában. Megismerjük életútját riportunkban, gyermekkori élményeit, szakmai  indulását. Mesél nekünk arról, hogyan élte meg azt fiatalon, hogy cigány származása miatt egy csomó előítélettel kellett megbirkóznia. Azóta is szívügye a cigányság felemelkedésének segítése. Megismerjük segítségével, mik a legfeszítőbb problémák ma a közösségben. Természetesen a Sport az Esélyért egyesületről is hallunk tőle, arról mennyi sok-sok telefon és segítség kell sokszor azon nehéz körülmények között élő fiataloknak, akik életét és útját, sporttevékenységét hivatott segíteni az egyesület. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Dörmögőék kalandjai; Doktor Morgó medve és a kiscica; Kutyaovóda

19:15 – Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Egri Csillagok

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 17. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez III. 3. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:J.R.R. Tolkien - Gyűrűk Ura - A király visszatér