Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 07. 18. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: 7 vérfagyasztó nap - film (2018) - dr. Téglás Péter filmajánlója. Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont. Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden idegpattanásig feszül… A Narcos című sorozat rendezője a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas, mégis igaz történet filmváltozatát.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Csiszér Lászlóval, a dicsőítő muzsikálás közismert alakjával beszélgetünk Istenbe vetett reménységről, zenélésről. Az erdélyi származású, négy gyermekes zenekarvezető Kecelen él, így jóval többször találkozhatunk vele. Hosszú évek óta tekinti missziójának, hogy énekeljen és beszéljen társaival együtt Isten kimeríthetetlen szeretetéről, elfogadásáról, jóságáról. Nemrégiben a Szilády gimnáziumban lépett fel és Bata Violával énekeltek együtt a diákok és tanáraik nagy örömére. Hogy alakul a szolgáló éneklő közösség élete, helyi és határon túli fellépései, no és hogyan neveli négy gyermekét, szerető szívvel, de határozott kereteket is felmutató módon? Megtudják, ha velünk tartanak!(ismétlés)

11:00 – Szépítők: Arc és bőr-napfény és nyár. Dr. Dutkay Lórántné Erika mesterkozmetikus számolt be arról, hogy mi mindenre kell figyelnünk a nyári arcápolásnál. Tippeket kaphatnak a bőr megfelelő kezelésére és megtudhatják, miért kell nagyon figyelni a dekoltázs védelmére. A testkezelések is népszerűek, érdemes egy-egy fárasztó nap után kellemes masszázzsal ellazítani magunkat.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyári meleg és a vezetés, légkondi, utazás a családdal. Bármilyen furcsa is, de a nyári melegben leginkább a sebességcsökkentésre kell a hangsúlyt fektetni, ha biztonságosan szeretnénk elérni az utazásunk célját. Vigyázva kell a légkondit használni az autókban, és bizony érdemes a navigációs eszközök mellett a papír alapú térképet is a kezünkbe venni, hogy ne érjen bennünket meglepetés egy hosszabb út során. Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke mondta el véleményét, észrevételeit és tanácsait, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartani a nyári közlekedés során.

14:00 – Sztárportré: D. Nagy Lajos interjú - (Anno) "Kint voltunk Cannes-ban egy zenei fesztiválon, ahol megrohantak a külföldi újságírók, mert híre ment, hogy van valaki, aki a vasfüggönyön túlról jött, és lehet vele interjút készíteni angolul. Meghívtak egy fogadásra is, hogy menjek el. Megérkeztem, egy nagyon elegáns szállodában volt, ahol a vendégek olasz, francia színészek voltak, amerikai divatmodellek, híres fotósok, tehát egy elég elit társaság. Éppen egy angol zenésszel beszélgettem, amikor egyszer csak úgy gondoltam, hogy most már rá kellene gyújtani. A házigazdától megkérdeztem: Látom, hogy nincsenek hamutartók sehol, talán tilos itt dohányozni? Nem tilos, mondta, csak itt senki sem dohányzik. Szétnéztem, és láttam, hogy tényleg. Hirtelen olyan furcsán éreztem magam, hogy ennyire kilógnék ebből a társaságból...? Megfogtam a cigarettát, az öngyújtót, és bedobtam a kukába. Ezzel a mozdulattal abbahagytam a cigarettázást." D. Nagy Lajos szólóalbummal jelentkezik! "Teljesen más jellegű lesz a szólóalbum. Ezekből a dalokból nem lehetne Bikini számokat írni. Itt én írom a zenét is, a szöveget is, tehát itt tényleg az lesz, amit én szeretnék a szívem szerint. A Bikiniben is rengeteg romantika van, de úgy érzem, hogy a szólódalok még romantikusabbak. Én egy ilyen alkat vagyok. A Bikini ugyanúgy megy tovább! Október közepéig tart a nyári turné, és egyfolytában megyünk. Meg tudom oldani, hogy mindkettőre jut időm." (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A Sindely-féle új atommag-modell felismerésükről mesél Sindely László. Városunk szülöttei Sindely László és fia, a volt sziládys diák Sindely Dániel közel húsz éve egy rendkívül új felismerésre jutottak az atommag modellt illetően. A felismerésről tanulmányt írt az apa, mely a Paksi atomerőmű érdeklődését azonnal felkeltette és közel egy millió forinttal segítették a kutatást. Az új modell sok eddig megválaszolatlan kérdésre, az elemek maghasadási viselkedésére, a stabil és instabil izotópok meghatározására is végre választ ad és meglepő módon egyszerű is az új atommag modell. Számtalan hazai, nemzetközi szaklap írt róla azóta és Sindely-féle atommag-modell néven emlegetik ezt az új felismerést. Dr. Petz Ernő a Paksi ZRT volt vezérigazgatója, a BME professzora tanulmányt írt róla, az Óbudai egyetem, a volt Kandó Kálmán főiskola rendezvényein, energia politikai társaságok, tudós klubokban eseményein előadás keretében mesélt Sindely László felismerésükről, kutatásukról. Legutóbb 2018-ban egy amerikai szaklapban jelent meg a tanulmány, s hogy mit is jelent ez valójában, hogyan járja a maga útját egy ilyen izgalmasan egyszerű és új felismerés, mi is a következő lépés, minderre választ kaphatnak, ha velünk tartanak!

19:00 – Szép Álmokat: Az aranynadrágos fiú

19:15 – Irodalom az Éterben: Eric Knight - Lassie hazatér

20:30 – Hitvalló: dr. Varga Gábor

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Szándékos vakság. Tervező én, kivitelező én – megoldások. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja