Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 19. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: 2018.09.20.-21.-ig II NAK Szántóföldi napok programjáról mesél Gáspár Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke. II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow ingyenes rendezvényre kerül sor a Békés megyei Mezőhegyesen szept. 20.-21.-én. Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényén a kis és nagygazdák a befolyt jövedelmet fejlesztésre, új gépekre eszközökre válthatják, mint ezt tették eleink a betakarítások végén. Bár akkor még messze nem ilyen modern kis traktorokat, munkát segítő és könnyítő eszközöket vettek eleink. Mezőhegyes 42 hektáron várja a mezőgazdasági gépek, a precíziós eszközök és a növénytermesztési technológiák iránt érdeklődőket a rendezvény. Erről és a gazdák helyzetéről mesél Gáspár Ferenc, feltétlen tartsanak velünk! Bővebb információt a http://szantofoldinapok.hu/ oldalon és a https://www.facebook.com/II.NAKSZANTOFOLDINAPOK/?ref=bookmarks profilon találnak. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Vezendi Gáborral és Bata Viola, Fodor Fruzsina sziládys diákokkal sajátkészítésű acapella videóikról beszélgettünk. Az elsőben még Veza egyedül, majd a másodikban már Zöldi Nikivel együtt, majd Fruzsival és Violával énekelték fel és alkották meg a képi anyagot acapella videóikhoz, végül a Líra énekét természetesen már Sebő Judit is segítette felénekelni és megalkotni. Népszerűek lettek igen hamar a hangszer nélküli vicces kedves énekes videók, olyannyira, hogy már újabb terven gondolkodnak az alkotók. Mit is jelent, hogyan indul, mi a menete egy ilyen videó klip megalkotásának és milyen nagyszerű móka és munka egyszerre, megtudják, ha velünk tartanak!(ismétlés)

11:00 – Szépítők: Öltözködés, ötletek, stílusok-Tóth Edit stílustanácsadó. Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk arról, hogy milyennek kell lenni az öltözetünknek ahhoz, hogy az egyéniségünkkel harmóniában legyen. Megtudhatják, hogy melyik típusba tartoznak, tavasz, nyár, ősz vagy tél kategóriába, ehhez pedig színötleteket is kapnak a ruhaválasztáshoz. A fekete és a fehér viselése minden típusnál lehetséges, a megfelelő kiegészítőkkel.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Az utazás élmény, halasi dicséret, közlekedik a család-beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Az utazás élmény legyen! Le kellene lassulnunk, hogy az életet jobban, minőségibben tudjuk élni. Halast dicséret illeti közlekedési szempontból, de azért nagyon fontos, gyermekeinket példamutatással neveljük egy szabálykövetőbb, nyugodtabb, biztonságosabb közlekedésre. Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke beszél tapasztalatairól.

14:00 – Sztárportré: Éles István: "Én nézelődő típus vagyok, inkább gondolkodó humorista, nem poén sziporkáztató. Nálam azzal kezdődött, hogy a szüleim gyermekként színházba vittek. Láttam, tapasztaltam, hogy milyen az, ha egy bácsi és egy néni ott van a színpadon, és énekelnek. Édesanyám nagyon kritikus volt, Édesapám egy jó humorú ember, a Nagymamám pedig sokat énekelt. Emlékszem, hogy családi összejöveteleken mások is szívesen énekeltek a családból." Éles István azt mondja, ő egy örök újrakezdő, remény nélküli optimista, aki szeretné magát ismét egy új oldaláról megmutatni: "Zenész barátommal, Judt Istvánnal egy olyan anyagot készítettünk, amelyben megpróbáltuk bizonyos nagy karaktereknek megfogalmazni a paródiáját úgy, hogy ne a régi nagy slágerre írjunk szöveget, hanem most saját zene, és saját szöveg lesz. Ez lesz életem első olyan produkciója, amely után már nem kaphatok sem elismerést, sem kritikát Édesanyámtól... Nem fukarkodott a negatív észrevételekkel - talán tőle örököltem a kritikus szemléletet... Igaz, ezt a pedagógusképzőben megengedőre változtatták, és a kettőből lett egy nagyon ellentmondásos szemléletem - ezért van az, hogy a paródiáim nem durvák, szélsőségesek, nem is akarnak röhögtetni, csupán mosolyt szeretnének csalni az arcokra."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Erasmus+ program, Dublin-Igás Andor testnevelő tanár szemével. Igás Andor Sziládys testnevelő tanárral beszélgettünk az Erasmus+ program keretében Dublinban töltött időről. Megtudhatják, hogy az angol oktatás mekkora létszámban és milyen módszerekkel működik az egész nyár folyamán. A nemzetközi kurzus alatt több nép kultúrájával is megismerkedett Andor, a személyes beszélgetések során. Az ír nemzeti sportokat nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is kipróbálták, illetve mentális és fizikai felkészítésre is kaptak módszereket a testnevelés kurzus keretén belül.

19:00 – Szép Álmokat: Az aranyecset

19:15 – Irodalom az Éterben: Salvatore - Star Wars: A klónok támadása

20:30 – Hitvalló: Siba-Rohn Hilda

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Mit kezdjünk a sebzett gyerek énrészeinkkel? 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép