Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 20. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! -      Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Az utazás élmény, halasi dicséret, közlekedik a család - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Az utazás élmény legyen! Le kellene lassulnunk, hogy az életet jobban, minőségibben tudjuk élni. Halast dicséret illeti közlekedési szempontból, de azért nagyon fontos, gyermekeinket példamutatással neveljük egy szabálykövetőbb, nyugodtabb, biztonságosabb közlekedésre. Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke beszél tapasztalatairól. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – S’örömkonyha: Pősz Attila a konyhában! - Rádiós kolléga, szakács, némettanár. Pősz Attila mesél nekünk életútjáról, szakácsvégzettségéről, kedvenc, magyaros ételeiről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Honnan származnak az őseim?

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Rákász Gergely orgonaművész Halason szept. 30-án LORDS of the ORGAN műsorával. Rákász Gergely energikusan, közel 20 kilóval könnyebben, nyilatkozik közelgő fellépéséről városunkban. Ahogy megszokhattuk tőle a műsorról mesélve pillanatok alatt az élet nagy kérdéseinél tartunk vele a beszélgetésben. Nemrég született második fiáról mesélve megismerjük szülői szerepben és természetesen faggatjuk őt új étkezési szokásairól is. Műsoráról: A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Talpig Civilben: Halasi Napsólyom Íjászegyesület-beszélgetés Törteli Imre elnökkel és Nagy-Kálozi József alelnökkel. Megismerhetik a Halasi Napsólyom Íjászegyesület megalakulásának és működésének a történetét. Több korosztály edz együtt, a legnagyobb kihívás a játékos versengések alatt az edzők legyőzése. Új gyakorlóhelyre várnak az egyesület tagjai, de ennek ellenére is remek eredményeket értek el a legutóbbi régiós versenyen. A részletekről Törteli Imrével, az egyesület elnökével és Nagy-Kálozi Józseffel, az egyesület alelnökével beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Az aranyecset

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc - A Rab ember fiai

20:30 – Hitvalló: Katona Andrea

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Mit kezdjünk a sebzett gyerek énrészeinkkel? 4. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány