Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 21. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Dr. Papp Lajos szívsebész- egyetemi tanár előadássorozatáról mesél Rémán János szervező. Nagy öröm városunknak, hogy a rendkívül népszerű és közismert szívsebész professzor előadássorozatot tart Kiskunhalason a városi moziban. Tudjuk róla, hogy szívügye a magyar gyökerek és értékek ápolása, közismertté tétele. Szeptembertől kezdődően négy előadás keretében ismerkedhetünk meg vele, gondolatairól a magyarsággal kapcsolatban, valamint holisztikus szemléletével az egészséges és egyensúlyban lévő emberrel kapcsolatban. Erről beszélgetünk Rémán János szervezővel, feltétlenül tartsanak velünk és időben szerezzenek jegyet az előadásokra! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Halasi Napsólyom Íjászegyesület-beszélgetés Törteli Imre elnökkel és Nagy-Kálozi József alelnökkel. Megismerhetik a Halasi Napsólyom Íjászegyesület megalakulásának és működésének a történetét. Több korosztály edz együtt, a legnagyobb kihívás a játékos versengések alatt az edzők legyőzése. Új gyakorlóhelyre várnak az egyesület tagjai, de ennek ellenére is remek eredményeket értek el a legutóbbi régiós versenyen. A részletekről Törteli Imrével, az egyesület elnökével és Nagy-Kálozi Józseffel az egyesület alelnökével beszélgettünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Miért viszket a seb, amikor gyógyul? Új halfajokat találtak az óceán mélyén, amelyek elolvadnak, ha felszínre hozzák őket. Mi történik, ha abbahagyja a dohányzást? Új kutatás: nem hatásosak a köhögés elleni gyógyszerek. Útnak indult a találmány, mely megmentheti a Földet, illetve az emberiséget! Megcsinálták a defektálló biciklikereket. Itt az új ablak, ami megfelezi az áramszámlát. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Petruska András

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Farkasné Wodring Zsuzsával autómentes világnap, drogprevenciós előadás és más aktualitások témában beszélgetünk. KEF gyűlés és drogprevenciós előadás keretében gyűltek össze az érintettek és meghívottak a Dékányi Árpád szakgimnáziumban Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő előadására. Autómentes világnap rendezvények és programok a városban, részletek és érdekességek riportunkban! Tartsanak velünk, de szigorúan gyalog vagy kerékpáron!

14:00 – Babusgató: Biga-Csiga Vár! - Mónus Mónika gyógypedagógussal beszélgettünk. Csiga-biga? Biga-csiga? Egy lelkiismeretes, kiváló szakember Mónus Mónika gyógypedagógus, logopédus, mozgásterapeuta beszél a munkájáról, elhivatottságáról. Mit javasol a szakember? Mire figyeljenek a szülők? Melyek az árulkodó jelek, amikor már érdemes szakember segítségét kérni? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a műsorban. Mozgásfejlesztés, mozgásterápia, rész-képességfejlesztés, logopédia és egyénre szabott fejlesztés, tanácsadás. Tartsanak velünk a Babusgató pénteki adásában!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Krámli Krisztina a 2018-as szüreti futás legjobb női versenyzője mesél a 15 éves futó karrierjéről. Valójában fogyás miatt kezdtem el futni, meséli Krisztina, aki a civil életben fodrászként dolgozik. Fiam születése után a plusz 20 kilótól akartam megválni a rendszeres reggeli futásaimmal. Nagyon nagy energiát ad az a reggeli fél óra, amit erre szánok. 6 éve indultam először egy futófesztiválon, versenyen és arra jöttem rá, hogy az amatőr futók között én nagyon gyors vagyok! A verseny hangulata megfogott, az a sok lelkes, egymást segítő ember, a mozgás, beleszerettem ebbe a dologba. Azóta keresem a helyszíneket ha van időm, sok első és második helyet gyűjtöttem, ami szintén lelkesítő számomra. Tóth Péter, nemcsak párom, időnként edzőm is. Reggelente segít és biztat, hogy a reggeli futásom el ne maradjon. A futás jó örömre, bánatra, megnyugodni és feltöltődni is egyszerre, próbálja ki mindenki. :)(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Az aranyecset

19:15 - Irodalom az éterben: Móra Ferenc - A Rab ember fiai

20:30 – Hitvalló: Szöllösy Gábor

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az utolsó alkalom 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány