Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 09. 23. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetés

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Traviata vagy La Traviata Giuseppe Verdi háromfelvonásos operája. Szövegkönyvét Francesco Maria Piave írta ifj. Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című regénye alapján, amely 1848-ban jelent meg először nyomtatásban. Az opera ősbemutatójára a velencei La Fenice operaházban került sor 1853. március 6-án. Noha a bemutató nem aratott osztatlan sikert, az évek során a Traviatából a világ operarepertoárjának egyik legjátszottabb darabja lett. A traviata olasz szó, melynek jelentése az útról letért (tra via) vagy tévútra került. Első magyarországi előadása 1855. február 9-én volt Temesváron; a Nemzeti Színházban 1857. november 10-én mutatták be. Részletek, történetek az operáról még egyszer.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

16:00 – 153-Lélekmód: Rákász Gergely orgonaművész Halason szept. 30-án LORDS of the ORGAN műsorával. Rákász Gergely energikusan, közel 20 kilóval könnyebben, nyilatkozik közelgő fellépéséről városunkban. Ahogy megszokhattuk tőle a műsorról mesélve pillanatok alatt az élet nagy kérdéseinél tartunk vele a beszélgetésben. Nemrég született második fiáról mesélve megismerjük szülői szerepben és természetesen faggatjuk őt új étkezési szokásairól is. Műsoráról: A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra a következő években. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából. (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Az aranyecset

19:15 – Irodalom az éterben: Móra Ferenc - A Rab ember fiai

20:00 - Mike Sámuel baptista lelkész istentisztelet

21:00 – Serkenj fel:Katolikus igehirdetés (ismétlés) és Lélekműhely: Az utolsó alkalom 3. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány