Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 27. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Mai műsorunkban időutazáson veszünk részt. Illés Lajos vezet vissza minket a 70-80-as évekbe, az akkori éttermek, programok világába. Ezen kívül mesél a receptgyűjteményéről, mely megvásárolható a Thorma János Múzeumban. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Erasmus+, Skócia, Edinburgh-beszélgetés Taskovics Zsolttal a Szilády angol szakos tanárával. Skóciába, Edinburgh-ba utazott Taskovics Zsolt a Szilády Áron Református Gimnázium angol szakos tanára. Storytelling-Történetmondás címmel választott kurzust, amelyen sok ötlettel és gyakorlati megoldással ismerkedett meg. Egészen komoly előadói képzésben részesültek a csoport tagjai, és sok történettel is gazdagodtak a képzés alatt. A történetmondás könnyedén beépíthető és jól variálható a tanórákon, jól fejleszti a diákok kommunikációs képességeit. Megtudhatják azt is, hogy hogyan mosódik össze a városhatár és a természet, és melyek azok a látnivalók, amik megragadták Zsolt figyelmét. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: I. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk. Már 25 évesen a Nők Lapja főszerkesztőjeként dolgozó, ugyanakkor népszerű írónővel a Martonosi Pál Városi könyvtárban találkozhattak a látogatók, mely beszélgetésnek moderátora Csányi Ágnes főszerkesztőnk, riporterünk volt. Az élő interjút hallhatják most hallgatóink, melyben megismerjük, hogyan is lett újságíró, miért is cserélte el az első cikkével azonnal megnyert pályázatban felkínált komoly állásokat egy szobabicajra az akkor még egyetemista lány. Megtudjuk persze azt is, hogy azután hogyan került az újságírás és regényírás területére. Azt is megismerjük, hogyan születik egy regény, milyen aszketikus folyamat is ez. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:

Halottja van mindannyiunknak,

Hisz percről-percre temetünk,

Vesztett remény mindenik percünk

És gyászmenet az életünk.

Sírhantolunk, gyászolunk mindig,

Temetkező szolgák vagyunk!

-- Dobjuk el a tettető álcát:

Ma gyásznap van, ma sírhatunk! /részlet/

Ady Endre: Halottak napján

18:00- Halas anno: Korcsolyázók, bércséplők, zenekedvelők. Kiskunhalason önszerveződő és öntevékeny csoportok nem csak a 20. század végétől alakultak, hanem már a 19-20. században is működtek. Fontos építőkövei voltak a kulturális-, a gazdasági-, a sport-, vallási, művelődési- és a közösségi életnek. Néhányuk neve ma már furcsán hangzik, de létük meghatározó volt a korabeli halasi társadalomban. Székhelyeik, épületeik, valamint lokálpatrióta tevékenységük kéznyomai mai napig érezhetőek és láthatóak a városban.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Frakk a macskák réme

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A módosult (alternatív) tudatállapot 2. 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A fehér folt