Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 10. 31. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nyírő József - Az én népem és Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Jó Hírek előadássorozatról Kis István adventista teológus mesél. Városunkban hat héten keresztül élvezhetik azokat a csodálatos Jó Híreket, melyeket a Bajáról érkező Kis István teológus közvetít. Milyen is az adventista gyülekezet a keresztény vallásokon belül? Milyen csodálatos örömhír az, melyre mindenki vágyakozik és itt van testközelben? Ezekről hallhatnak hallgatóink és személyesen is megtudhatják azok, akik ellátogatnak október 24-től kezdődően egészen november 28-ig a Közösségek Házába. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin:I. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk. Már 25 évesen a Nők Lapja főszerkesztőjeként dolgozó, ugyanakkor népszerű írónővel a Martonosi Pál Városi könyvtárban találkozhattak a látogatók, mely beszélgetésnek moderátora Csányi Ágnes főszerkesztőnk, riporterünk volt. Az élő interjút hallhatják most hallgatóink, melyben megismerjük, hogyan is lett újságíró, miért is cserélte el az első cikkével azonnal megnyert pályázatban felkínált komoly állásokat egy szobabicajra az akkor még egyetemista lány. Megtudjuk persze azt is, hogy azután hogyan került az újságírás és regényírás területére. Azt is megismerjük, hogyan születik egy regény, milyen aszketikus folyamat is ez. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

11:00 – Szépítők: Frizura választás, ötletek, színek az őszben-beszélgetés Tóth Edit fodrászmesterrel. Az új frizura választásához jó néhány szempontot figyelembe kell vennünk, hogy személyiségünkhöz illő, megfelelő hajat készíttessünk. Arcformák és típusok, pozitív és negatív hatások a haj vágásánál. A színek választása is fontos, érdemes tudni, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél típushoz tartozunk. Az ősz és a hűvös velejárója a korpásodás, a hajhullás, ezekről is megtudhatnak részleteket, ha meghallgatják riportunkat Tóth Edit fodrászmesterrel.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Magyarok a világ járműgyártásában, üzenet a gyerekeknek-beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Kiváló magyar mérnökök dolgoznak a járműgyártásban, a világon szinte mindenhol találkozhatunk magyarral ezen a területen. Fontos, hogy mit is üzenünk a gyermekeinknek, érdemes visszatérni elődeinkhez, meg kell mutatnunk a múltat, hogy becsülhessük a jövőt. A közlekedés helyes formáját Tóbiás és Balambér mutatja meg a gyermekeknek, hogy miként, azt megtudhatják Knezsik Istvántól, az Autós Nagykoalíció elnökétől.

14:00 – Sztárportré: A mai vendég, Mikó István, színművész. A vers hangulatához választottunk hangszert. Mikó István: "50 éve alapítottuk a Kaláka együttest Gryllus Danival. Volt mindig egy vers, és annak a hangulatához választottuk a hangszert. Azóta is, bárhol járok, ha meglátok egy érdekes hangszert, ami valami miatt nagyon megtetszik nekem, akkor azt megvásárolom. Apám nagyon jól mondott verset, szerettem. Van egy kazettám, amin néha most is tudom hallgatni a hangját. Írással is foglalkozott. Könyvtáros volt egyébként, tehát az irodalom nagyon közel állt hozzá. Anyukám tanítónő volt, és mivel a családban több tanító is volt, én már 5 éves koromban írtam, olvastam, számoltam. Az első regényt 7 éves koromban olvastam, és emlékszem, hogy nagyon tetszett. Az Egri csillagok volt. Kicsit lassan olvastam, de átrágtam magam rajta. Versmegzenésítéssel kamaszkorom környékén kezdtem el foglalkozni, divatos volt akkor a tábortűznél egy gitárral énekelni. Voltak saját szösszenetek is, de rájöttem, hogy jobbnál jobb versek vannak. Emlékszem az első megzenésítésre, amikor 3-4 akkord már biztonsággal a kezemben volt: Csokonai Vitéz Mihály - Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz. Érettségi után alapítottuk Gryllus Danival a Kaláka együttest 1969 novemberében. A színházi munkám mellett, a zenével való foglalkozás azóta is folyamatos." (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Erasmus+ program a KRK Központi Általános Iskolában-beszélgetés Vargáné Bálint Évával. A három éván át tartó Erasmus+ pályázat keretében Görögországban Lamia városában jártak négyen a Központi  Általános Iskola tanárai közül. Nemcsak a képzés, az informatikai eszközök tanórákon történő alkalmazása, hanem a görög általános iskolában látott oktatási módszerek megismerése is része volt a programnak. Jutott idő néhány nevezetesség megtekintésére, és egy kis pihenésre is a tengerparton. A pályázat folytatódik egy portugáliai úttal, majd zárásként Lengyelországba látogatnak el diákokkal, akik a nyelvvizsgát is letehetik az utazás során. Az angol nyelvű oktatás iskolán belüli színesítésére skype órákat vezetnek be a partneriskolák diákjaival, Vargáné Bálint Éva angol szakos tanárral beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Frakk a macskák réme

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló:Kovács Piroska Mária

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A módosult (alternatív) tudatállapot 3. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Kertész Imre - Sorstalanság