Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 01. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel! -      Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Magyarok a világ járműgyártásában, üzenet a gyerekeknek-beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Kiváló magyar mérnökök dolgoznak a járműgyártásban, a világon szinte mindenhol találkozhatunk magyarral ezen a területen. Fontos, hogy mit is üzenünk a gyermekeinknek, érdemes visszatérni elődeinkhez, meg kell mutatnunk a múltat, hogy becsülhessük a jövőt. A közlekedés helyes formáját Tóbiás és Balambér mutatja meg a gyermekeknek, hogy miként, azt megtudhatják Knezsik Istvántól, az Autós Nagykoalíció elnökétől. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Református istentisztelet

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Mindenszentek és a Halottak napja alkalmával Jenei Norbert katolikus hitoktatóval együtt emlékezzünk eltávozott szeretteinkre

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Nadia Murad Az utolsó lány 2017. évben megjelent könyv. Nadia Murad Irakban egy jazídi közösségben nőtt fel, és arról ábrándozott, hogy egy napon szépségszalont nyit. 2014 augusztusában ennek az álomnak az Iszlám Állam katonái vetettek véget: a falu lakóit lemészárolták, a fiatal lányokat pedig – köztük a 21 éves Nadiát – elhurcolták szexrabszolgának. A lebilincselő memoár amellett, hogy bemutatja, kik is a jazídik, és hogyan váltak a radikális iszlám céltáblájává, megrázó képet fest az erőszak pszichológiájáról, és elmeséli Nadia ellenállásának, valamint szökésének történetét. Az Iszlám Állam ugyan megkínozta és rabszolgaságba taszította őt, megtörni és elhallgattatni azonban nem tudták. Nadia Murad nem némult el, sőt a hangja erősebbé vált és messzebbre hallatszik, mint valaha. A könyv szerzője 2018. évben - megosztva - Nobel-békedíjat kapott.

14:00 - 153-Lélekmód: II. rész. Vass Virággal a Nők Lapja újságírójával, írónővel beszélgettünk. A könyv ötletek hogyan is születnek, illetve olvasói kérdések és válaszok következnek most riportunkban. Már 25 évesen a Nők Lapja főszerkesztőjeként dolgozó, ugyanakkor népszerű írónővel a Martonosi Pál Városi könyvtárban találkozhattak a látogatók, mely beszélgetésnek moderátora Csányi Ágnes főszerkesztőnk, riporterünk volt. Az élő interjút hallhatják most hallgatóink, melyben megismerjük, hogyan is lett újságíró, miért is cserélte el az első cikkével azonnal megnyert pályázatban felkínált komoly állásokat egy szobabicajra az akkor még egyetemista lány. Megtudjuk persze azt is, hogy azután hogyan került az újságírás és regényírás területére. Azt is megismerjük, hogyan születik egy regény, milyen aszketikus folyamat is ez. Feltétlen tartsanak velünk! (kép forrása: halasmedia.hu)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Talpig Civilben: Kántor András Veterán Autók és Motorok Kiskunhalasi Egyesülete-beszélgetés Fejes Ferenc elnökkel. Kántor András és Fejes Ferenc volt a halasi egyesület ötletének kitalálója, megismerhetik az első találkozó történetét és részleteit. 25 év van az egyesület mögött, ami hatalmas munkát és rengeteg kiváló programot tartalmaz. A fejlődés, a járművek számának növekedése is azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés az egyesület iránt. A jó közösség, a jól szervezett munka eredményeként évente többször is láthatjuk ezeket  a csodálatos gépeket városunkban, Fejes Ferenc az egyesület elnöke azt szeretné, ha ez a munka továbbra is hasonlóképpen folytatódna.

19:00 – Szép Álmokat: Nyúl néni bulija

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

20:30 – Hitvalló: dr. Judák Endre 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A módosult (alternatív) tudatállapot 3. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Vanek úr Párizsban