Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 20. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel – Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Látogatható lesz a városháza tornya, ipari park, árverés, világversenyen képviseli országunkat a halasi csipke- beszélgetés Farkas Dániel alpolgármesterrel. A városháza tornya jövőre látogatható lesz, a felújítási munkálatok, a lépcsőrendezés nemsokára kezdetét veszi. Az ipari park bővítése is folyamatban van, a fejlesztéshez szükséges gyakorlati lépések hamarosan megkezdődnek. Harkakötöny és Kiskunhalas között útfelújításra kerül sor, a Gimnázium utcában egy ingatlan gazdát cserélt, és nemzetközi szépségversenyre jut el a halasi csipke-tudtuk meg Farkas Dániel alpolgármestertől.(kép forrása: halasinfo.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Péter Szabó Szilvia: "Felhívott évekkel ezelőtt egyszer az énektanárnőm, majdnem sírva, és elmondta, hogy egy taxiban ült, a sofőr Nox dalokat hallgatott, és ahogy jöttek sorban a dalok, rájött, hogy én megénekeltem a jövőmet. Ezután meghallgattam én is ilyen füllel a dalokat, és tényleg. Amikor megíródtak a dalok, még nem volt benne, csak valahogy úgy történt. A koncerteken szoktam figyelni az embereket, hogy ki az akihez megérkezik egy dal, vagy akár egy szöveg rész, és hogy ki az, aki ezt tényleg befogadta. Sokszor szokott olyan lenni, hogy ha megtalálom azt az embert, akinek pont betalált egy üzenet, akkor barátian összetalálkozik a tekintetünk, és van amikor el is mosolyodunk. Sokszor szokták visszajelezni a koncert után ezeket a pillanatokat."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Magyar érettségiről - Palásti Károly

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. A néma forradalom /Das schweigende Klassenzimmer/ német filmdráma. Magyarországi bemutató 2018. október 11. napja. Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Már nem fenyegeti a kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat. Ritka macskaféle született a debreceni állatkertben. A macska már az ember tekintetéből is olvas. Megtalálták a kutyatartás tudományos előnyeit. Óceánvízzel öntenék el a homokdűnéket a klímaváltozás ellen. Pontosabb lesz a meteorológiai előrejelzés. Mesterséges intelligencia mondja a híreket Kínában.

19:00  - Szép Álmokat: Csipkerózsika  

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly

 20:30- Hitvalló: Frics Zoltán

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió - Református (ismétlés), Lélekműhely: Érzelmek/érzések 1. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya