Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 21. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. A néma forradalom /Das schweigende Klassenzimmer/ német filmdráma. Magyarországi bemutató 2018. október 11. napja. Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: A halasi Daczi Sándorral, a TV-s kvízműsorok állandó szereplőjével beszélgetünk. Több tíz éves múltra tekint vissza az a tévés vetélkedős karrier, melyről beszélgetünk Sándorral. Szinte minden jelentős műsorban szerepelt már. Mindent vagy semmit, Activity, Örökös, Kérem a következőt, Cápák, Áll az alku és még sorolhatnánk. Imád keresztrejtvényt fejteni, ezt a családból hozta és nagyon szeret szerepelni. Nem izgul, inkább felpörgeti a televíziós felvétel verseny közben - vallja városunk szülötte. Speciális memorizálási technikája van, melyről mesél is nekünk. Ismeri a közismert vetélkedő vezetőinek kulisszák előtti és mögötti arcát, kedvence Szente Vajk a Honfoglaló vezetője. Hogyan is indult az első szereplés, hogyan is lehet bekerülni egy-egy népszerű adásba, mekkora nyeremény ütötte már a markát, no és most mire készül? Mindezt megtudhatják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – Talpig Civilben: Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület-beszélgetés Szegletes László nyugállományú törzszászlóssal, az egyesület elnökével. 1973 óta működik városunkban a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesülete, amelynek az évek során folyamatosan növekedett a taglétszáma. Idén már 160-an vesznek részt az egyesület hagyományos éves programjain, az érdeklődési körüknek megfelelően.  Komoly tevékenységeket folytattak az elmúlt évtizedekben az egyesület tagjai, ebben az évben például Ausztriában avattak emléktáblát. Folyamatosan hozzátartozik az éves munkájukhoz a katonasírok gondozása, és a hagyományőrzés keretén belül városunk ünnepségein is rendszeresen nagy számban vesznek részt. Ebben az évben több helyre is szerveztek kirándulást, a részletekről Szegletes László nyugállományú törzszászlóssal beszélgettünk.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autógumik állapota, csere téli gumira, látni és látszani - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Beköszöntött az igazi ősz és rögtön itt a tél a nyakunkon, érdemes az autógumik állapotát ellenőrizni. Bajba kerülhetnek azok az autósok, akik nyáron nem cserélték le a téli gumikat. A forróságban megsülnek a bordák, így az autógumi elveszti a rugalmasságát, ami nehezíti a biztonságos közlekedést a síkos utakon. Hosszabbak az éjszakai, napfény nélküli órák, látni és látszani két keréken is - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével.

14:00 – Sztárportré: Péter Szabó Szilvia: "Felhívott évekkel ezelőtt egyszer az énektanárnőm, majdnem sírva, és elmondta, hogy egy taxiban ült, a sofőr Nox dalokat hallgatott, és ahogy jöttek sorban a dalok, rájött, hogy én megénekeltem a jövőmet. Ezután meghallgattam én is ilyen füllel a dalokat, és tényleg. Amikor megíródtak a dalok, még nem volt benne, csak valahogy úgy történt. A koncerteken szoktam figyelni az embereket, hogy ki az akihez megérkezik egy dal, vagy akár egy szöveg rész, és hogy ki az, aki ezt tényleg befogadta. Sokszor szokott olyan lenni, hogy ha megtalálom azt az embert, akinek pont betalált egy üzenet, akkor barátian összetalálkozik a tekintetünk, és van amikor el is mosolyodunk. Sokszor szokták visszajelezni a koncert után ezeket a pillanatokat."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: 30 éves a Halas Táncegyüttes - Cornea Zsolttal az együttes vezetőjével és kuratóriumi elnökével beszélgettünk. A 30 éves jubileumi gála méltó megemlékezés volt a táncegyüttes életében, húsz produkcióban, több mint 100 táncos szerepelt. Megismerhetik a kezdeteket, a táncegyüttes megalakulását, a gyors sikereket, a hirtelen létszámnövekedést. Cornea Zsolt az első pillanattól kezdve részt vett a táncegyüttes életében, mesél a múltról, a fellépésekről, az élményeiről. Bár táncolni jobban szeret, tíz éve a vezetői feladatokat is ő látja el. Megtudhatják azt is, hogy idén és 2019-ben milyen fellépésre készül még az együttes.

19:00 – Szép Álmokat: Vérengző Alfréd

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és az Azkabani fogoly és J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:30 – Hitvalló:Moys Zoltán

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Érzelmek/érzések 1. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya