Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 22. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! -      Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autógumik állapota, csere téli gumira, látni és látszani - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével. Beköszöntött az igazi ősz és rögtön itt a tél a nyakunkon, érdemes az autógumik állapotát ellenőrizni. Bajba kerülhetnek azok az autósok, akik nyáron nem cserélték le a téli gumikat. A forróságban megsülnek a bordák, így az autógumi elveszti a rugalmasságát, ami nehezíti a biztonságos közlekedést a síkos utakon. Hosszabbak az éjszakai, napfény nélküli órák, látni és látszani két keréken is - beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Koraszülöttek világnapja - a Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, dr. Hornyák Évával beszélgetünk. Egy kisbaba érkezése mindig nagy öröm a család számára. Ám mi történik akkor, ha a baba a vártnál előbb érkezik? November 17. a koraszülöttek világnapja. Ebből az alkalomból beszélgetek a kiskunhalasi Semmelweis Kórház kora-újszülött osztály főorvosával, dr. Hornyák Évával. A doktornő kihangsúlyozza, hogy mind az újszülött, mind a koraszülött osztály dolgozói tárt karokkal várják a leendő szülőket, hogy betekinthessenek az osztály működésébe és megismerjék az ott folyó munkát. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: A 18. századi imádságos könyvekről - Bán Izabella

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Munkahely keresőknek ingyenes tanácsadásra van lehetőség, erről mesél Csillagné Somogyi Éva tanácsadó.  A Nagy Szeder István utca 1-ben a strand mellett van a központja annak az irodának, ahol ingyenes  tanácsadással és rengeteg segítséggel, munkalehetőségek listájával várja a szakértő az elhelyezkedni vágyókat. Tel: 06/20/499 7679-es számon egyeztetéssel érdemes kezdeni. Kiket is várnak? Akik valamiért már vagy még nem dolgoznak, de szeretnének. Régóta gyesen lévő kismamák, vagy kispapák, beteg ápolás miatt a munkahelyek világából kiesetteket, induló kisvállalkozókat, vagy fiatalokat, akik még soha nem dolgoztak munkahelyen. Mit nyújtanak? Segítenek önéletrajzot, motivációs levelet írni, konkrét munkahelyek listájával rendelkeznek, kik és milyen munkaerőt várnak, tanáccsal szolgálnak, milyen szakképzettségre is van szükség a munkaerőpiacon, ami hiány és hol és hogyan lehet ezt a végzettséget megszerezni. Igyekeznek összefésülni a dolgozni vágyók és munkaerőt keresők igényeit. Terjesszük a lehetőséget és éljenek vele a hallgatók, amennyiben szükséges. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: A túra guru - Mester Sándor életútja. Városunkban szinte alig vannak, akik maguk, családtagjuk, vagy épp ismerősük ne vett volna részt valamely Sanyi bácsi által szervezett vízi, iskolai, sí vagy épp vártúrán. Nem csoda, hogy a barátok 60. szülinapi ajándéka számára egy 30 km-es kutyaszán túra volt! Nemzedékek nőttek fel a Mester Sanyi féle kirándulásokon, s adják tovább maguk is a közösség és túrázás élményeit. Tősgyökeres halasi, aki bár családjának elsőként érettségizett és diplomás tagja, ugyanakkor az olvasás csodás ajándékát mégis otthonról hozza. Sokat kapott tanáraitól, a boxtól, a debreceni egyetemi szellemi közösségtől. Életpályáját közművelődés szervezőként kezdte, tanított, volt iskolai igazgatóhelyettes, önkormányzati sport, oktatás és szociális területek vezetője, s ma is a szociális terület az, amelyen dolgozik. Hihetetlen energiával, szervezői készséggel, érdeklődéssel és segíteni akarással élt és dolgozott bármely szakaszán is járt épp pályájának. Ma könyvet és szakmai cikkeket ír szabadidejében! Tartsanak velünk ezen az izgalmas és tevékeny életúton! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Szépítők: Szemüvegkeret választás, szépségápolás természetes  összetevőkkel - Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk. Nem könnyű megfelelő szemüvegkeretet választani, szempontokat, ötleteket, tanácsokat kaphatnak szín, forma és méret tekintetében is. Ősszel érdemes a hosszabb délutánokat, estéket szépségápolással tölteni. Korpás fejbőr, zsíros haj, arckezelés csak természetes hozzávalókból, tippek, trükkök és tanácsok Tóth Edit stílustanácsadótól.

19:00 – Szép Álmokat:A legkisebb boszorkány

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:30 – Hitvalló: Barotai Endre atya

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Érzelmek/érzések 1. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya