Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 23. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Munkahely keresőknek ingyenes tanácsadásra van lehetőség, erről mesél Csillagné Somogyi Éva tanácsadó.  A Nagy Szeder István utca 1-ben a strand mellett van a központja annak az irodának, ahol ingyenes tanácsadással és rengeteg segítséggel, munkalehetőségek listájával várja a szakértő az elhelyezkedni vágyókat. Tel: 06/20/499 7679-es számon egyeztetéssel érdemes kezdeni. Kiket is várnak? Akik valamiért már vagy még nem dolgoznak, de szeretnének. Régóta gyesen lévő kismamák, vagy kispapák, beteg ápolás miatt a munkahelyek világából kiesetteket, induló kisvállalkozókat, vagy fiatalokat, akik még soha nem dolgoztak munkahelyen. Mit nyújtanak? Segítenek önéletrajzot, motivációs levelet írni, konkrét munkahelyek listájával rendelkeznek, kik és milyen munkaerőt várnak, tanáccsal szolgálnak, milyen szakképzettségre is van szükség a munkaerőpiacon, ami hiány és hol és hogyan lehet ezt a végzettséget megszerezni. Igyekeznek összefésülni a dolgozni vágyók és munkaerőt keresők igényeit. Terjesszük a lehetőséget és éljenek vele a hallgatók, amennyiben szükséges. Feltétlen tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Szépítők: Szemüvegkeret választás, szépségápolás természetes  összetevőkkel - Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk. Nem könnyű megfelelő szemüvegkeretet választani, szempontokat, ötleteket, tanácsokat kaphatnak szín, forma és méret tekintetében is. Ősszel érdemes a hosszabb délutánokat, estéket szépségápolással tölteni. Korpás fejbőr, zsíros haj, arckezelés csak természetes hozzávalókból, tippek, trükkök és tanácsok Tóth Edit stílustanácsadótól. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Már nem fenyegeti a kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat. Ritka macskaféle született a debreceni állatkertben. A macska már az ember tekintetéből is olvas. Megtalálták a kutyatartás tudományos előnyeit. Óceánvízzel öntenék el a homokdűnéket a klímaváltozás ellen. Pontosabb lesz a meteorológiai előrejelzés. Mesterséges intelligencia mondja a híreket Kínában. (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Gallusz Niki, Soma, Réz András, Kowalsky Balázs Gyula, Horányi Juli, St.Martin, Völgyesi Gabi, Szandi, Forgács Gábor, Lang Györgyi és Karalyos Gábor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Az ősz kedvencei Rita asszonnyal - Mai műsorunkban Rita asszony a vendégünk, akivel ízletes sütőtöklevest, ludaskását és almás pitét készítünk. Rita asszony újabb konyhai praktikákkal is készült, melyek nagy segítségünkre lehetnek a konyhában. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Párkapcsolatokról, pályaválasztási tervekről beszélgettünk Lukács Orsival, Lajkó Laurával, Kovács Timivel és Gere Felíciával. A szilády udvarán beszélgettünk diákokkal arról, miért is vannak azon a fakton, tagozaton ahol épp vannak. Sokuknak komoly elképzelése van már arról, mit is szeretne csinálni majdan, illetve hogyan készül erre az útra. Természetesen négy lány lévén beszélgetünk fiúkról és párkapcsolatokról is. Feltétlen tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A legkisebb boszorkány

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

20:30 – Hitvalló: Sulok Tibor atya

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Érzelmek/érzések 2. 1. rész 

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya