Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 11. 26. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Párkapcsolatokról, pályaválasztási tervekről beszélgettünk Lukács Orsival, Lajkó Laurával, Kovács Timivel és Gere Felíciával. A szilády udvarán beszélgettünk diákokkal arról, miért is vannak azon a fakton, tagozaton ahol épp vannak. Sokuknak komoly elképzelése van már arról, mit is szeretne csinálni majdan, illetve hogyan készül erre az útra. Természetesen négy lány lévén beszélgetünk fiúkról és párkapcsolatokról is. Feltétlen tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: 30 éves a Halas Táncegyüttes - Cornea Zsolttal az együttes vezetőjével és kuratóriumi elnökével beszélgettünk. A 30 éves jubileumi gála méltó megemlékezés volt a táncegyüttes életében, húsz produkcióban, több mint 100 táncos szerepelt. Megismerhetik a kezdeteket, a táncegyüttes megalakulását, a gyors sikereket, a hirtelen létszámnövekedést. Cornea Zsolt az első pillanattól kezdve részt vett a táncegyüttes életében, mesél a múltról, a fellépésekről, az élményeiről. Bár táncolni jobban szeret, tíz éve a vezetői feladatokat is ő látja el. Megtudhatják azt is, hogy idén és 2019-ben milyen fellépésre készül még az együttes. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Gyermek játékok – beszélgetés Gyuriczáné Botka Emőkével, a szegedi bölcsődék szakmai vezetőjével.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Már nem fenyegeti a kihalás a barázdásbálnákat és a hegyi gorillákat. Ritka macskaféle született a debreceni állatkertben. A macska már az ember tekintetéből is olvas. Megtalálták a kutyatartás tudományos előnyeit. Óceánvízzel öntenék el a homokdűnéket a klímaváltozás ellen. Pontosabb lesz a meteorológiai előrejelzés. Mesterséges intelligencia mondja a híreket Kínában. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Péter Szabó Szilvia: "Felhívott évekkel ezelőtt egyszer az énektanárnőm, majdnem sírva, és elmondta, hogy egy taxiban ült, a sofőr Nox dalokat hallgatott, és ahogy jöttek sorban a dalok, rájött, hogy én megénekeltem a jövőmet. Ezután meghallgattam én is ilyen füllel a dalokat, és tényleg. Amikor megíródtak a dalok, még nem volt benne, csak valahogy úgy történt. A koncerteken szoktam figyelni az embereket, hogy ki az akihez megérkezik egy dal, vagy akár egy szöveg rész, és hogy ki az, aki ezt tényleg befogadta. Sokszor szokott olyan lenni, hogy ha megtalálom azt az embert, akinek pont betalált egy üzenet, akkor barátian összetalálkozik a tekintetünk, és van amikor el is mosolyodunk. Sokszor szokták visszajelezni a koncert után ezeket a pillanatokat." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A királyfi papagálya

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

 20:30 – Hitvalló: Somogyi Viktória

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Érzelmek/érzések 3. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya