Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 10. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Kátai Dorinával, Bálint Annával, Balogh Szabó Alízzal, Horváth Marcival és Kőrösi Danival beszélgettünk tanulásról, szerelemről. Ahogy megszokhattátok diákokkal beszélgetünk, most a 8.-os korosztályból 3 leány és 2 fiú diákkal a Sziládyból. Témáink, melyeket érintettünk tanulás és tagozatválasztás, szabadidő és szerelem! Várunk nyilatkozni vágyó diákokat a városból! Hajrá fiatalok!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Pyraminx, rubik kocka, mesteri gyorsaság-Kapás Richárddal a Bibó gimnázium 10. osztályos tanulójával beszélgettünk. Kapás Richárd négy évvel ezelőtt próbált kirakni egy rubik kockát, innen indult a hobbi, ami ma már országos harmadik helyet jelent számára. Megtudhatják, hogy rubik kockából mekkora a legnagyobb számú kocka, igaz, már a 9x9-est is nehéz kézbe fogni a méretei miatt. Létezik egykezes és vakon kirakás is, sőt vannak, akik lábbal rakják ki a kockát. A versenyeken a Pyraminx a kedvence Richárdnak, de folyamatosan több kategóriában is kipróbálja magát.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Az anyaságról - Boross Helga

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: A termőföldek menthetik meg a méheket. Új régiót fedeztek fel az emberi agyban. Eddig ismeretlen részekre bukkantak az emberi koponyában. Kettős csapást mér a daganatra az új rákölő vírus. Szobahőmérsékleten megolvasztották az aranyat. Hangtalanul suhan a csodarepülő. Fellőhetnek egy új, emberek szállítására alkalmas űrhajót jövőre. Ismét leszállt egy eszköz a Marsra. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Idén is volt, januárban ismét lesz! Gálvölgyi János: "Az első emlékem a Táncdalfesztivállal kapcsolatban: Azt hiszem 1966 nyara volt, amikor mentem haza, és az 5-ös buszra valahol a Városligetnél felszállt egy gyönyörű szép fiatalember - marha elegáns volt, szürke öltönyben, a haja belőve. Leszállt a Madách Színháznál, ezután én hazamentem, bekapcsoltuk a tévét, néztük a Táncdalfesztivált, és egyszer csak megláttam azt a fiatalembert, akivel együtt utaztam a buszon - úgy hívták, hogy Szécsi Pál. 1968 volt, amikor én a Ki mit tud? -on mint parodista vettem részt, és ezután rengeteget léptem fel, több mint három évig ugyanezekkel a csoda emberekkel."  Táncdalfesztivál az Arénában! A műsorvezető páros, a tavaly nagy lelkesedést kiváltó, és 12.000 embert megnevettető Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesz. Gálvölgyi János elmondta: Idén nekem ott volt a két lányom, akik nem kiskorúak már, és minden számot ismertek. Minden szám sláger volt. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Száncsengő 

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a tűz serlege

 20:30 – Hitvalló: Schnell Ádám 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A szeretet hatásai 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya