Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 14. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Lola a Halas Rádióban! Az énekesnő, aki már szinte hazajár Kiskunhalasra, az idei Adventi főtér fellépője mesélt Vigh Dalmának legfrissebb daláról, a készülő klippről, további terveiről, illetve egy régi nagy álmáról, ami nemrégiben valóra vált. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Öregdiákok Halasi Egyesülete - beszélgetés Kovács Sándorral, az egyesület elnökével. Idén öt éve, hogy az Öregdiákok Halasi Egyesülete létrejött, egy legendás tanítónő emlékének a tiszteletére. Az egyesület célja és feladata, hogy minden évben egy olyan pedagógust tüntessenek ki a Cum Gratia díjjal, akit volt tanítványai tartanak érdemesnek erre a díjra. A pedagógus munka elismerése sokszor csak évek múltán kerül az ember gondolkodásának középpontjába, ezért is fontos, hogy a díjra csak 30 évnél idősebbek adhatnak le jelölést. A jelenlegi működésről, a díjjal járó faültetésről, az eddigi díjazottakról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk Kovács Sándorral, az egyesület elnökével.(kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Száguldó aszteroidához ért el egy űrszonda. Csodaanyagot készítettek kutatók sima PET-palackokból. Felfedeztek egy új pókfajt, amelyik úgy szoptatja a kicsinyeit, mint az emlősök. Leállítják és továbbfejlesztik a nagy hadronütköztetőt. Percek alatt kimutathatja a rákot egy új teszt. Nagyon vékony nanocsipesszel vizsgálhatják a sejteket. (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Lotfi Begi

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Korai fejlesztés - Antóniné Vargyas Andreával és Molnárné Gép Anikóval beszélgetünk. Mit is takar a korai fejlesztés? A műsorból megtudhatják, hogy a korai fejlesztés az átlagtól eltérően fejlődő gyermekek számára ajánlott komplex gyógypedagógiai, mozgásfejlesztő és egyéb terápiás szolgáltatások köre, ami segít abban, hogy ezek a gyerekek képességeiket a lehető legteljesebben kibontakoztathassák. A műsor vendégei a Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Konduktív Pedagógiai tagintézményének két dolgozója, Antóniné Vargyas Andrea - tagintézmény vezető és Molnárné Gép Anikó - konduktor, gyógypedagógus.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Székely Bence informatikus mesél. Mai magazinunkban az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb pályáról, az informatikus szakmáról mesél a volt sziládys diák. Az intézmény szakmaszimatoló napján az erre a pályára készülő diákok faggatták Bencét és Huber Szilárdot erről. Szerencsére Bence az ott elhangzottakat megosztja veletek is, feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Caillou karácsonya

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és  A főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Orosz Atanáz 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Érzelmi nevelés az iskolában 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya