Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 24. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Kiss Tímeával, Budai Kingával és László Mátéval beszélgettünk a Bibó Gimnáziumból. A bibós végzős diákok szalagavatós táncukról, és a díszletként elkészítette orosz tankról mesélnek. Persze csak többek között. Hisz megtudjuk milyen pályára is készülnek, mióta és mennyit sportolnak. A középiskolások nem túl sok szabadidejét pedig megtudjuk hogyan és mivel töltik:) Tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Lélekszínek - Balázs Hajnalka művésztanárral beszélgettünk. Megismerhetik Balázs Hajnalka művésztanár jelenlegi kiállítását, amely a Berki Galériában látható. Lélekszínek címet adott a munkáinak, amelyek friss színeket, portrékat, tájképeket tartalmaznak. Hajnalka beszél a rajzolásról, a grafikáról, a gyerekkoráról, ahonnan elindult a művészi pályafutása. A képzőművészeti egyetemen töltött előkészítő időszak is sokat tett hozzá a látásmódjához, és az indiai művésztábor alatt is formálódott az alkotó munkája. A festés mellett a tanítás is helyet kap az életében, ezt a két munkát tartja egyensúlyban.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Gyermekkorunk karácsonya

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:Szenteste, karácsony, ünnep - Friebert Tibor baptista lelkipásztorral beszélgettünk. Hol van a Szenteste igazi története és tartalma, az ünnepi pompában? Mit kellene másként tennünk, hogy közel kerüljünk a karácsony valódi szereplőjéhez? Rohanás, díszítés, evés, ivás, ajándékozás, sürgés-forgás, ne ez legyen a középpontban. Igyekezzünk békességet találni az ünnep alatt, hogy a következő évünk is így induljon, Friebert Tibor baptista lelkipásztorral beszélgettünk.

14:00 – A tudomány mai állása: Rendkívül magas a Föld mélyének biodiverzitása, vagyis biológiai sokfélesége. A korallok felvették a harcot a melegedéssel szemben. Magyar felfedezés: univerzális védekező eszköz a baktériumok ellen. A narancslé lehet az elbutulás ellenszere. Változhat a gyerekek agyának szerkezete, ha túl sokat ülnek a képernyő előtt. A tesztoszteronkezelés csökkentheti a depressziós tüneteket. Jöhetnek az új generációs akkumulátorok. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Üzleti és magánélet, zenei és életút: Leltár a Sztárportréban! Kecskés Tibor Kefir: "Érzékeny ember vagyok, de nem mutatom, úgyhogy nem sokan veszik észre. Ha valami jól esik, azt sem tudom igazán kimutatni. Ezért van az, hogy például nem szeretek ajándékot kapni, mert zavarba jövök tőle. Egy mosoly nem hagyja el az arcomat, ha örülök akkor sem. Nővérem szerint még nem vagyok felkészülve az apaságra, de én szerintem igen. Nagyon vágyom arra, hogy legyen, akit magam elé helyezhetek, aki fontosabb mint én, és lehet vele foglalkozni reggeltől estig, mert most már lassan 40 éve csak magammal foglalkozom." A zeneszerző, előadó elmondta egyáltalán nem fél a változástól, amit egy gyermek érkezése hozhat az életben. Az utóbbi években a dalok is sorban születtek, legutóbb az Elmúlt már című, amelynek klipjében Kefir a szerelmével, Mariannal együtt szerepel. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Az első karácsony története

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a A főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Láng András atya 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A hit fejlődése az egyénben 2.   2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz és Agatha Christie - A karácsonyi puding