Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 25. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti és Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel – Balogh Róbert - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Szenteste, karácsony, ünnep - Friebert Tibor baptista lelkipásztorral beszélgettünk. Hol van a Szenteste igazi története és tartalma, az ünnepi pompában? Mit kellene másként tennünk, hogy közel kerüljünk a karácsony valódi szereplőjéhez? Rohanás, díszítés, evés, ivás, ajándékozás, sürgés-forgás, ne ez legyen a középpontban. Igyekezzünk békességet találni az ünnep alatt, hogy a következő évünk is így induljon, Friebert Tibor baptista lelkipásztorral beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

9:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

10:00- Református istentisztelet

11:00 – Sztárportré: Nagy utazás - Batang felé - Sose halunk meg. Koltai Róbert a Sztárportréban beszélt a Batang felé című darabról: "A darab nem egyszerűen az öregedésről szól, hanem tulajdonképpen út a demencia felé. A darab elején az egyik főszereplő még tud intézni mindenféle dogot, de a darab végére elérünk oda, hogy már csak az álmaiban él, és azokba kapaszkodik. A darabot Gaál Ildi rendező találta, az ő ötlete volt, hogy csináljuk meg, és nagyszerűen meg is rendezte. Fura, hogy pont a az életből kikopni készülő figurát játszom, akinek bizony tényleg küzdelem a koncentráció." Megjelent a Sose Halok meg? című könyv, kérdőjellel a végén. Egyenlőre nem érzem, hogy vége lenne - mondta Koltai Róbert. Hangilag, képileg felújításra került a Sose halunk meg című film: "Szinte beleborzongok, ha arra gondolok, hogy mi lett volna, ha ez a digitalizálás meg lett volna már akkor, amikor az Oscar-díjért mentünk. Csupa jó kritikát kapott így is a film, még a mono hangzás ellenére is. Így is megvette az amerikai HBO, és sokszor vetítették Amerikában." Januárban az 50+ Táncdalfesztivál koncerten Koltai Róbert a Nagy utazás című dalt fogja előadni: "Ez nagyon nagy megtiszteltetés, mert kimondhatom, hogy 20 évig tanultam ezt a dalt, amíg el mertem énekelni nyilvánosság előtt."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Beszélgetés Kiss Bernadettel

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Vajda Pierre: Ripityom - Jávor Pál, aki kétszer halt meg. Volt egy korszak, amikor Jávor Pál, a színész testesítette meg az összes magyar társadalmi toposzt a szerepein keresztül. Nincstelen, jóképű törtető, lángoló hazafi, reformer mérnök, nyalka huszártiszt, eladósodott földesúr, reménytelen, öngyilkosságra hajlamos bússzerelmes, városi polgár, krakéler párbajhős, kedélyes úri huncut, zsidó és keresztény, de mindenekelőtt mindig mosolygós férfiideál, aki képes meghódítani a közönséget, nemre és korra való tekintet nélkül. Az idő tájt mindenki a szíve mélyén egy kicsit Jávor szeretett volna lenni. (Cultura magazin 2018. október 16-i számában olvasható kritika).

14:00 – Önindító: Karácsonyról beszélgetünk Szanyi Zsanettel, Nárai Fannival és Szilágy Gabival. A sziládys hölgy csapattal a karácsonyi ünnepek családi szokásairól, ajándékozásról beszélgettünk. Természetesen megtudjuk ki milyen ünnepi ételt fogyaszt ilyenkor, mekkora körben és hogyan zajlik az ünnep. Mivel ilyenkor több idő jut beszélgetésre, játékra is, ötleteket kaptok egy-egy jó közösségi társasjátékra is :) Tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

17:00 - Tudomány mai állása:

18:00- Katolikus istentisztelet

19:00  - Szép Álmokat: Az első karácsony története

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a A főnix rendje

20:30- Hitvalló:Láng András atya 2. rész

21:00 – Serkenj fel:Balogh Róbert - Református (ismétlés), Lélekműhely: A hit fejlődése az egyénben 2.    3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding