Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 26. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója.

Vajda Pierre: Ripityom - Jávor Pál, aki kétszer halt meg. Volt egy korszak, amikor Jávor Pál, a színész testesítette meg az összes magyar társadalmi toposzt a szerepein keresztül. Nincstelen, jóképű törtető, lángoló hazafi, reformer mérnök, nyalka huszártiszt, eladósodott földesúr, reménytelen, öngyilkosságra hajlamos bússzerelmes, városi polgár, krakéler párbajhős, kedélyes úri huncut, zsidó és keresztény, de mindenekelőtt mindig mosolygós férfiideál, aki képes meghódítani a közönséget, nemre és korra való tekintet nélkül. Az idő tájt mindenki a szíve mélyén egy kicsit Jávor szeretett volna lenni. (Cultura magazin 2018. október 16-i számában olvasható kritika). (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

9:00153-Lélkemód magazin: Dér Andrással beszélgetünk munkáról, családról. Városunk jól ismert történelem tanárának középső fia, Andris nemrégiben költözött családjával kiskunhalasra. Sikeres közgazdászként dolgozik 8 éve Budapesten. Beszélgetünk a gyermekkorról, arról hogyan is alakult élete, pályája, hogyan és miért döntöttek nagy örömünkre a hazaköltözés mellett. Természetesen az új halasi élet előnyeiről, mai munkáiról is hallhatnak hallgatóink. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

10:00- Református istentisztelet

11:00 – Szépítők: Ünnepi smink, frizura és köröm - Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk. Az alkalmi smink megválasztásához a kiegészítők egész tárháza áll rendelkezésünkre. Szem, száj, színek és típusok, ötletek adunk az ünnepi smink elkészítéséhez. Nemcsak az arc, a köröm is fontos szerepet kap a szépítkezésben. Itt is bőséges a kínálat, érdemes előre tájékozódni és kész tervvel menni a szakemberhez. Az ünnepi frizura a koronája az alkalmi öltözetnek, ebben is érdemes bátran gondolkodni. Tóth Edit stílustanácsadóval beszélgettünk a részletekről.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Karácsonyi forgatag a közlekedésben, szünidő és szánkózás - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. A karácsonyi bevásárlás során nagy türelemre, nyugalomra és toleranciára van szükség. Vigyázzunk magunkra és közlekedő társainkra! A szünidőben a gyermekek is hódolnak a téli sportoknak, érdemes nagyobb figyelemmel és körültekintéssel közlekedni. Lehet már most készülni a Közlekedik a család vetélkedőre, érdemes nevezni a következő évben is. A részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.

14:00 – Sztárportré: Nagy utazás - Batang felé - Sose halunk meg. Koltai Róbert a Sztárportréban beszélt a Batang felé című darabról: "A darab nem egyszerűen az öregedésről szól, hanem tulajdonképpen út a demencia felé. A darab elején az egyik főszereplő még tud intézni mindenféle dogot, de a darab végére elérünk oda, hogy már csak az álmaiban él, és azokba kapaszkodik. A darabot Gaál Ildi rendező találta, az ő ötlete volt, hogy csináljuk meg, és nagyszerűen meg is rendezte. Fura, hogy pont a az életből kikopni készülő figurát játszom, akinek bizony tényleg küzdelem a koncentráció." Megjelent a Sose Halok meg? című könyv, kérdőjellel a végén. Egyenlőre nem érzem, hogy vége lenne - mondta Koltai Róbert. Hangilag, képileg felújításra került a Sose halunk meg című film: "Szinte beleborzongok, ha arra gondolok, hogy mi lett volna, ha ez a digitalizálás meg lett volna már akkor, amikor az Oscar-díjért mentünk. Csupa jó kritikát kapott így is a film, még a mono hangzás ellenére is. Így is megvette az amerikai HBO, és sokszor vetítették Amerikában." Januárban az 50+ Táncdalfesztivál koncerten Koltai Róbert a Nagy utazás című dalt fogja előadni: "Ez nagyon nagy megtiszteltetés, mert kimondhatom, hogy 20 évig tanultam ezt a dalt, amíg el mertem énekelni nyilvánosság előtt."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:00- Érdekes Emberek: Ulakcsai Antalné emlékére. Kilencven év a család és a gyülekezet szolgálatában. Ulakcsai Antalné nagytiszteletű asszony karácsonykor lesz 90 éves. A református gyülekezet advent negyedik vasárnapján köszöntötte őt és adott hálát az elmúlt kilenc évtizedért.  Ez alkalomból Bödecs Pál beszélgetett vele rádiónkban. (ismétlés)

18:00- Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép Álmokat: A vén Szultán

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a A főnix rendje

20:30 – Hitvalló:Tímár Gabriella Ulla

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A Hit fejlődése az egyénben 3.    1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Agatha Christie - A karácsonyi puding