Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 27. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Karácsonyi forgatag a közlekedésben, szünidő és szánkózás - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. A karácsonyi bevásárlás során nagy türelemre, nyugalomra és toleranciára van szükség. Vigyázzunk magunkra és közlekedő társainkra! A szünidőben a gyermekek is hódolnak a téli sportoknak, érdemes nagyobb figyelemmel és körültekintéssel közlekedni. Lehet már most készülni a Közlekedik a család vetélkedőre, érdemes nevezni a következő évben is. A részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Karácsonyi ízek Rita asszonnyal - Magazinunkban Rita asszony mesél karácsonyi menüjéről és szokásairól. Halászlé mellé szabolcsi töltött káposztát, bejgli helyett pedig gesztenyés kockát és zserbót ajánl. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt: Téli italok - Király Illésnével

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Újévi sportcsemege: XII. Szilády Kupa január 11-12-13-án. A 2019-es év első iskolai nagy sportrendezvényéről hallhatjuk Csillag István előzetesét a 3 napos Szilády Kupáról, mely immár a 2. alkalommal kerül megrendezésre a Dékáni sportcsarnokában. Városunk közép és általános iskolának fiú és leány csapatai mérik össze az erejüket az izgalmas futsal mérkőzések során. Természetesen vidéki, sőt lengyel csapat is lesz a pályán, színesítve a hazai mezőnyt. A részletekért tartsanak velünk és jöjjenek szurkolni!

14:00 - 153-Lélekmód:Csiszér Lászlóval, a dicsőítő muzsikálás közismert alakjával beszélgetünk Istenbe vetett reménységről, zenélésről. Az erdélyi származású, négy gyermekes zenekarvezető Kecelen él, így jóval többször találkozhatunk vele. Hosszú évek óta tekinti missziójának, hogy énekeljen és beszéljen társaival együtt Isten kimeríthetetlen szeretetéről, elfogadásáról, jóságáról. Nemrégiben a Szilády gimnáziumban lépett fel és Bata Violával énekeltek együtt a diákok és tanáraik nagy örömére. Hogy alakul a szolgáló éneklő közösség élete, helyi és határon túli fellépései, no és hogyan neveli négy gyermekét, szerető szívvel, de határozott kereteket is felmutató módon? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Talpig Civilben:Wiegerda az Eltérő Fejlődésű Gyermekekért Alapítvány-Maruzsenszki Ernával az alapítvany titkárával beszélgettünk. Az alapítvány több mint 40 évvel ezelőtt jött létre, nevét pedig egy kedves holland hölgyről kapta, aki nagy összeggel támogatta a fogyatékkal élőket. Az alapítvány történetéről, céljairól, megvalósult feladatiról is beszélgettünk Maruzsenszki Ernával, az alapítvány titkárával. Csodálatos dolog végigkísérni a fogyatékkal élők felnőtté válását, és ebben a folyamatban segítséget nyújtani nekik. Megismerhetik az alapítvány éves munkáját és a jövőbeli terveiket is.

19:00 – Szép Álmokat: Hófehér és Rózsapiros

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és  a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Kovács Erika 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A Hit fejlődése az egyénben 3.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding