Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 28. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Újévi sportcsemege: XII. Szilády Kupa január 11-12-13-án. A 2019-es év első iskolai nagy sportrendezvényéről hallhatjuk Csillag István előzetesét a 3 napos Szilády Kupáról, mely immár a 2. alkalommal kerül megrendezésre a Dékáni sportcsarnokában. Városunk közép és általános iskolának fiú és leány csapatai mérik össze az erejüket az izgalmas futsal mérkőzések során. Természetesen vidéki, sőt lengyel csapat is lesz a pályán, színesítve a hazai mezőnyt. A részletekért tartsanak velünk és jöjjenek szurkolni! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Talpig Civilben: Wiegerda az Eltérő Fejlődésű Gyermekekért Alapítvány - Maruzsenszki Ernával az alapítvány titkárával beszélgettünk. Az alapítvány több mint 40 évvel ezelőtt jött létre, nevét pedig egy kedves holland hölgyről kapta, aki nagy összeggel támogatta a fogyatékkal élőket. Az alapítvány történetéről, céljairól, megvalósult feladatiról is beszélgettünk Maruzsenszki Ernával, az alapítvány titkárával. Csodálatos dolog végigkísérni a fogyatékkal élők felnőtté válását, és ebben a folyamatban segítséget nyújtani nekik. Megismerhetik az alapítvány éves munkáját és a jövőbeli terveiket is. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Több telefon elbukott a különleges arcazonosítós próbán. Sci-fibe illő technológián dolgozik az egyik mobilgyártó. Mesterséges szigetekkel csalogatják vissza a vadvilágot. Számos új fajt találtak Tasmania vizeiben. Vakcinával védenék meg a méheket. Rózsaszín bolygót fedeztek fel a Naprendszer határában. Idegen naprendszerek bolygóinak légkörét vizsgálják magyar kutatók. A Szaturnusz felemészti saját jéggyűrűit. Köd-előrejelző rendszert fejlesztenek magyar szakemberek. Karcsúbbak lehetnek a szoptató anyák. Túlbuzgó immunrendszer állhat a krónikus fáradtság hátterében.(ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Zalatnay Sarolta

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Háziállat a családban - Bíró Brigittával, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökével beszélgettünk. Miért jó, ha van egy kis kedvenc a családban? Mire kell figyelni a háziállat kiválasztásánál? Milyen veszélyeket rejt és milyen tévhitek keringenek a háziállattartásról? Milyen hatással lehet egy kis kedvenc a gyermekeink személyiségére, fejlődésére, felelősségtudatára? Milyen a felelős állattartás? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Bíró Brigitől a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökétől, és megismerkedhetünk az alapítvány legfőbb célkitűzéseivel, feladataival, nehézségeivel. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Karácsonyról beszélgetünk Szanyi Zsanettel, Nárai Fannival és Szilágy Gabival. A sziládys hölgy csapattal a karácsonyi ünnepek családi szokásairól, ajándékozásról beszélgettünk. Természetesen megtudjuk ki milyen ünnepi ételt fogyaszt ilyenkor, mekkora körben és hogyan zajlik az ünnep. Mivel ilyenkor több idő jut beszélgetésre, játékra is, ötleteket kaptok egy-egy jó közösségi társasjátékra is :) Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Az élet vize

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Kovács Erika 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A Hit fejlődése az egyénben 3.   3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding