Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 29. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Charles Dickens - Karácsonyi ének

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Háziállat a családban - Bíró Brigittával, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökével beszélgettünk. Miért jó, ha van egy kis kedvenc a családban? Mire kell figyelni a háziállat kiválasztásánál? Milyen veszélyeket rejt és milyen tévhitek keringenek a háziállattartásról? Milyen hatással lehet egy kis kedvenc a gyermekeink személyiségére, fejlődésére, felelősségtudatára? Milyen a felelős állattartás? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Bíró Brigitől a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnökétől, és megismerkedhetünk az alapítvány legfőbb célkitűzéseivel, feladataival, nehézségeivel.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Kilencven év a család és a gyülekezet szolgálatában. Ulakcsai Antalné nagytiszteletű asszony karácsonykor lesz 90 éves. A református
gyülekezet advent negyedik vasárnapján köszöntötte őt és adott hálát az elmúlt kilenc évtizedért.  Ez alkalomból Bödecs Pál beszélgetett vele rádiónkban. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Csiszér Lászlóval, a dicsőítő muzsikálás közismert alakjával beszélgetünk Istenbe vetett reménységről, zenélésről. Az erdélyi származású, négy gyermekes zenekarvezető Kecelen él, így jóval többször találkozhatunk vele. Hosszú évek óta tekinti missziójának, hogy énekeljen és beszéljen társaival együtt Isten kimeríthetetlen szeretetéről, elfogadásáról, jóságáról. Nemrégiben a Szilády gimnáziumban lépett fel és Bata Violával énekeltek együtt a diákok és tanáraik nagy örömére. Hogy alakul a szolgáló éneklő közösség élete, helyi és határon túli fellépései, no és hogyan neveli négy gyermekét, szerető szívvel, de határozott kereteket is felmutató módon? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:

18:00- Halas anno: Halasi kisforradalom - 1860. Az 1849 utáni légkörben a halasiak sem érezték jól magukat. A Bach-korszak idegen szellemisége, a tagosítás, majd az egyre mélyülő elnyomás a Jászkunságot is cselekvésre bírta. Az 1860-as októberi diploma után Halason lázongás, kisforradalom tört ki. 1860. decemberében mielőbbi változásokat akartak a halasi ifjak. A gyorsan letört forradalomnak nagy híre lett, erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: A fortélyos fivérek

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A különböző szintű hit megjelenése a személyiségben 1. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding