Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 12. 31. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Karácsonyról beszélgetünk Szanyi Zsanettel, Nárai Fannival és Szilágy Gabival. A sziládys hölgy csapattal a karácsonyi ünnepek családi szokásairól, ajándékozásról beszélgettünk. Természetesen megtudjuk ki milyen ünnepi ételt fogyaszt ilyenkor, mekkora körben és hogyan zajlik az ünnep. Mivel ilyenkor több idő jut beszélgetésre, játékra is, ötleteket kaptok egy-egy jó közösségi társasjátékra is :) Tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Kilencven év a család és a gyülekezet szolgálatában. Ulakcsai Antalné nagytiszteletű asszony karácsonykor lesz 90 éves. A református gyülekezet advent negyedik vasárnapján köszöntötte őt és adott hálát az elmúlt kilenc évtizedért.  Ez alkalomból Bödecs Pál beszélgetett vele rádiónkban. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A külterület angyalai: Kammerer József tanyagondnok a mesél a munkájáról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság-Harkai Péterrel a szervezőbizottság tagjával beszélgettünk. A 70-es évekre nyúlik vissza   az amatőr csapatok bajnokságának a hagyománya városunkban. Megismerhetik a változásokat és a jelenlegi bajnokság csapatait és menetét is. Vannak régi és vannak meglepetés csoportok, az alapszakasz után a rájátszásban januártól már az első kör eredményei alapján mérkőznek tovább a focisták. Több díjat és elismerést is kiosztanak a torna végén, érdemes szurkolni is, ha szombaton vagy vasárnap van egy kis szabad idejük. Harkai Péterrel a szervezőbizottság tagjával beszélgettünk a részletekről.

14:00 – A tudomány mai állása: Több telefon elbukott a különleges arcazonosítós próbán. Sci-fibe illő technológián dolgozik az egyik mobilgyártó. Mesterséges szigetekkel csalogatják vissza a vadvilágot. Számos új fajt találtak Tasmania vizeiben. Vakcinával védenék meg a méheket. Rózsaszín bolygót fedeztek fel a Naprendszer határában. Idegen naprendszerek bolygóinak légkörét vizsgálják magyar kutatók. A Szaturnusz felemészti saját jéggyűrűit. Köd-előrejelző rendszert fejlesztenek magyar szakemberek. Karcsúbbak lehetnek a szoptató anyák. Túlbuzgó immunrendszer állhat a krónikus fáradtság hátterében.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A palackba zárt szellem

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Kovács Erika 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A különböző szintű hit megjelenése a személyiségben 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding