Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 01. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság-Harkai Péterrel a szervezőbizottság tagjával beszélgettünk. A 70-es évekre nyúlik vissza   az amatőr csapatok bajnokságának a hagyománya városunkban. Megismerhetik a változásokat és a jelenlegi bajnokság csapatait és menetét is. Vannak régi és vannak meglepetés csoportok, az alapszakasz után a rájátszásban januártól már az első kör eredményei alapján mérkőznek tovább a focisták. Több díjat és elismerést is kiosztanak a torna végén, érdemes szurkolni is, ha szombaton vagy vasárnap van egy kis szabad idejük. Harkai Péterrel a szervezőbizottság tagjával beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

9:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

10:00 - Református istentisztelet

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak korábbi adásokból. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Önindító: A nyelvtanulás fontossága - Nagy Zoltán Tanár úrral beszélgetünk

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Kati Marton Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot (Corvina kiadó 2012.) A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő új könyve annak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhíresek lettek, s kiemelkedően fontos helyet töltenek be a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében.

14:00 – Önindító: Bata Viola a Pont Karaoke verseny különdíjasa mesél éneklésről, családról. Viola a Szilády végzős tanulója hosszú évek után ismét résztvevője, majd különdíjasa lett a halasi tehetségkutatónak. Szinte gyermekkora óta énekel, a zenéléssel az egész család kapcsolatban van. Épp most gitározni tanul. Viola tapasztalata, hogy a zene terápiás hatással van a lélekre, gyógyít és örömöt ad, vagy épp vigasztal, ha szükség van rá. A karácsonyi családi ünnep szerves része náluk a testvérek szülők együtt muzsikálása! Hallgassuk együtt Violát!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

17:00 - Tudomány mai állása: Új korszak kezdődött a Mars-kutatásban. Káprázatos havas kép készült a Marson. Drágaköveket rejtő bolygóra bukkanhattak. Miért gyorsabbak a keleti irányú repülőutak. Különleges leletet találtak Pompeji romjai között. Zongorázó műkezet fejlesztettek ki. Zsebben is elfér a világ legkisebb kivetítője. A háziállatok segíthetnek az allergia elleni védelemben.

18:00 - Katolikus istentisztelet

19:00  - Szép Álmokat: A tavitündér

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30- Hitvalló:Kovács Erika 2. rész

21:00 – Serkenj fel:Édes Árpád – Református (ismétlés), Lélekműhely: Az éretlen, az individuális és az érett hitű felnőtt ember 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen