Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Gyors vacsorák szürke hétköznapokra - Rita asszonnyal beszélgetünk, aki ízletes, gyógyító leves recepteket hoz nekünk, melyhez gyors vacsorát és könnyen elkészíthető szendvicseket ajánl. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Aranyérem az országos bajnokságon - Felhő Viktória birkózóval és edzőjével ifj. Csapi Antallal beszélgettünk. Térdsérülése ellenére is aranyérmet szerzett Felhő Viktória - két súlycsoporttal feljebb- az országos bajnokságon. Ez az év más lesz a válogatott sportoló számára, mert a tavalyi érettségi után most csak a birkózásra koncentrál. A megnövekedett edzésszám és terhelés eredményeként ifj. Csapi Antal edző szerint megérkezhet az az érem, amelyre várnak. Nagyon szorítunk Vikinek, sok sikert kívánunk neki a 2019-es versenyekhez! (fotó: halasmedia.hu)(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A halasi származású Vas Jánossal, a Nagykőrösi Arany János Református Általános iskola igazgatójával beszélgetünk. János családja, a Vas család jól ismert városunkban, hisz édesapja sokáig alpolgármester volt. A két fiú oszlopos tagja volt a református ifjúságnak. Ifjúkori élményeket, benyomásokat hallunk tőle, melyek meghatározták értékrendjét, pályaválasztását. Kevesen választják a tanítói szakmát a férfiak közül, így különösen érdekes mindaz, amit mesél. Megismerjük hogyan lett igazgató és milyen örömökkel, nehézségekkel találkozik ma egy iskolai intézményvezető. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Erkel: Hunyadi. Erkel Ferenc 1844-ben, 175 évvel ezelőtt a reformkor tetőpontján komponálta hazafias operáját, mely a magyar történelem egyik zűrzavaros periódusára koncentrál, a nándorfehérvári diadalt követő napokban. A Hunyadiak korában játszódó mű hőse azonban nem a híres törökverő, Hunyadi János, vagy a későbbi Mátyás király, hanem a vérpadra lépő fiatal lovag, László. A kortárs nézők lelkesen fogadták a művet, mivel nem is annyira titkolt áthallásokat tartalmazott saját koruk politikai viszonyaira; természetesen az olasz és francia mintákat, valamint a verbunkos hagyományokat követő zene is megtette hatását. Az első olyan magyar nyelvű operát, mely bemutatója óta megszakítás nélkül a hazai repertoár megbecsült darabja, 2012-ben új rendezésben mutatta be a Magyar Állami Operaház.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Ludas Matyi

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 4.  2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye