Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 18. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Jelenits István 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Hunyadi Lili és Antóni Vivien sziládys diákokkal beszélgetünk. Hogyan is várják a tavaszt, milyen pályára készülnek a 11.-es diákok, erről beszélgetünk a lányokkal. A mai 11. évfolyam diákjai már a felvételin nyelvvizsgával kell rendelkezzenek, ez egy új szabályozás a középiskolások életében. Egyikük orvos, másikuk pszichológus szeretne lenni. Mesélnek természetesen szabadidőről, sportról és mozgásról, mely fontos szerepet játszik az életükben. Lovaglás, röplabda és néptánc ezen a téren a főszereplők. A családi programokról is szó esik, amely érzelmi biztonságot nyújtva segíti a fiatalokat. Feltétlenül tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Diákként kézilabda játékvezető - Kiss Attila Dezső a KRK Központi Általános Iskola tanulója. Kiss Attila Dezső a Központi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója nemrég tette le a játékvezetői vizsgát, az 52. Bibó Kupán pedig öt mérkőzést vezetett. A tapasztalatokról, izgalmakról, nehézségekről beszélgettünk Attilával. Azt is elárulta, hogyan szerette meg a kézilabdát és kik a játékvezetői példaképei. Célok és álmok a kézilabdázásban és a játékvezetésben, rövid- és hosszútávon. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: A Szilády RFC munkájáról mesél Horváth Anikó

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Itt a mindent figyelő fogkefe. Már úton van a hajlítható üveg, amitől tényleg hajlítható lesz a telefon. Önvezető busz közlekedik az egyik egyetemi városban. Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. Megkezdte a fúrást a Marson az Insight szonda robotvakondja.  Drámai változáson megy keresztül hosszabb távon az űrhajósok immunrendszere. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Nagyon jótékony hatású a fekvőtámasz. Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Kótai Mihály profi ökölvívó világbajnok a Sztárportréban! "Nagyon fontos az ökölvívásban a fegyelem. Ezt tanítjuk a gyerekeknek is, mert csak így lehet eredményt elérni. Ha fegyelmezettek vagyunk, akkor végig tudjuk vinni a feladatot, nem szóródnak szét a gondolataink. Kisgyerekként is nagyon erős voltam, és azt gondolom, hogy ezt a sok energiát jó dolgokra kell fordítani. Amiket az interneten látunk, azok mások álmai, a sajátunkat csak úgy tudjuk megélni, ha magunk dolgozzuk ki azokat. Akarat - fegyelem - koncentráció! Én egy elég kemény és akaratos ember vagyok - természetesen a lányaimmal nem. Ha meglátsz engem az edzőteremben, akkor egy vadállat vagyok, otthon pedig kenyérre lehet kenni. Az ökölvívásban próbálok olyan helyzeteket alakítani, amelyek számomra előnyösek. Pontosan tudom, hogy miért csinálok valamit itt, hogy majd befejezhessek valamit ott. Úgy szokták mondani, hogy a felkészülésen nyeri meg az ökölvívó a meccset." Ilyen is volt: "Nem tudom, hogy hol vagyok, olyan furcsa minden. Mintha egy fehér ruhás ember lépne felém, miközben csőlátásom van, és nem hallok semmit. Elméláztam magamban, mert ez hosszú időnek tűnt. Egyszer csak hallottam, hogy Misi! Ebben a pillanatban mintha felgyorsult volna az idő, és meghallottam, hogy számol a bíró: kettő... Akkor jöttem rá, hogy megütöttek." (forrás: https://sztarportre.hu/)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mese gyerekeknek

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református és Lélekműhely:A másik emberbe vetett bizalom megerősítése 2. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A szőke ciklon