Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 26. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Hofher József SJ 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Böjtmás havi aprók tánca- Szőnyiné Vass Lívia a Pásztortűz Egyesület tagja beszél a részletekről. 12 éve folyamatosan zajlik a Pásztortűz Egyesület szervezésében az Aprók Tánca a Városi Könyvtárban. A 14 év alatti gyermekek és szüleik az ünnepkörökhöz kapcsolódva minden hónap utolsó szombatján részt vehetnek ezen a programon. Kézműves foglalkozás, népi játék, táncház, hangszerbemutató is várja szombat délután az érdeklődőket. Néphagyományok a fókuszban, kikapcsolódás és játék családias hangulatban, a részletekről Szőnyiné Vass Líviával beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportré vendége: Molnár Ferenc Caramel dalszerző, előadó.

12:00 – Retro magazin: Önindító: Életmentő sziládysok

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító: Vitaversenyen a sziládysok.  A Kárpát-medencei 39. vitaversenyen a Szilády csapata egy nyertes - két vesztes meccsel a középmezőnyben végzett Debrecenben 2019 március 23-24-én,. A versenyről, a vita hasznáról és szépségéről mesél Botka Lora 9.B, Szabó Gréta 9.B, Keresztes Nikolett 9.B és Kelemen Kata 10.A. A küzdelemben igen nehéz tételmondatot kellett kétszer állító, egyszer ellenző oldalról képviselniük, mely a következő volt: "A kettős állampolgárság mérföldkő a nemzeti összetartozás kérdésében!" Feltétlen tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Odafigyelve a hatodik érzékünkre érezhetjük a Föld mágneses mezejét. Megvan a világ legrégebbi tengeri csillagórája. Igazi régészeti különlegességet találtak Izraelben. Tökéletesen bevált a függőleges erdő. Rájöttek a tudósok, hogyan lehetne szinte korlátlan mennyiségű hidrogén üzemanyaghoz jutni. Hogyan kell helyes testtartásban ülni a volán mögött. Golyóként lőnek ki a sejtek az emberi szövetben. Forradalmi vértisztító eljárással kísérleteznek Szegeden. Tudósok egy csoportja visszaforgatta az időt.

19:00  - Szép Álmokat: Varázscipellő és Magyar népmesék

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A személyes hit fejlesztése 1. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az előretolt helyőrség