Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 27. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Hofher József SJ 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: A kunfehértói Borostyán Waldorf iskoláról nyilatkozik annak alapító tanára Bullás Erika és alapító szülője Molnár Edina. Az idén 1. és 2. osztállyal elinduló Waldorf iskoláról, annak tanítási módszereiről, működési rendjéről és legfőbb célkitűzéseiről mesélnek tanító és szülő. Erika, mint alapító tanító és tanár régóta dolgozik evvel a módszerrel, saját két fia is waldorf általános és középiskolát választott. Bőséges tapasztalattal rendelkezik tehát, amit most megoszt a hallgatókkal. Természetesen hallunk a közel 3/4 induló év tapasztalatairól, hisz Edina mint alapító szülő, személyesen tud beszámolni gyermekének tapasztalatairól. A nyílt napon, április 3-án várják az érdeklődőket, akik személyesen is szeretnének belátni az iskola életébe. Tartsanak velünk a beszélgetésben! (ismétlés)

11:00 – Vedd és olvasd: Fésűs Éva, Boldizsár Ildikó, Máté Angi, Berg Judit és Bea Johnson köteteit ajánlja Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtáros. Fésűs Éva Ezüsthegedű és a Csupafül meséit a legkisebbeknek ajánljuk. Boldizsár Ildikó gyűjteménye a Mesék az élet csodáiról címet viseli és sok különleges nép meséjét tartalmazza. Máté Angi kötete a múlttal, az emlékek feldolgozásával foglalkozik, két tündér segítségével, ők az emlékfoltozók. A számítógépes világ egy különleges közeg, Berg Judit vezeti be ebbe a környezetbe az olvasóit Driftner a darknet árnyékában című regényében. Életmód, életforma nulla hulladékkal, nemcsak szemlélet, igazi gyakorlat, több év tapasztalata egy kötetben a Zero Waste-ben, Bea Johnson tollából. Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtárossal beszélgettünk a könyvekről. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré vendége: Molnár Ferenc Caramel dalszerző, előadó. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Ping és Pong a két kicsi pingvin

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A személyes hit fejlesztése 1. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az előretolt helyőrség