Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 28. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Horváth Melinda

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Áprilisban indul újra a Közlekedik a család vetélkedő, Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről. Ismét érdemes lesz a családoknak összefogni, felfrissíteni a kresz tudást és a közlekedés szabályait, ezután pedig nevezni a Közlekedik a család vetélkedőbe. A megyei fordulók után jön majd az országos döntő, ahol kiderül majd, hogy ki viheti haza a telitankolt Skoda Fabiat. Itt a tavasz, a közlekedés is változik, figyelmesebbnek, óvatosabbnak és körültekintőbbnek kell lennünk, hogy elkerüljük a veszélyhelyzeteket és megelőzzük a baleseteket. Knezsik István tanácsait érdemes szem előtt tartani, az Autós Nagykoalíció elnöke beszélt a részletekről. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Mozgás, mozgás, mozgás! - Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgettünk. Egészségnevelés, egészségvédelem! Miért fontos a mozgás? Hogyan befolyásolja életünket? A kisgyermekkorban megalapozott szokások milyen hatással vannak későbbi életvitelünkre? Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgetek a mozgás lehetőségeiről, fontosságáról, az egészségnevelés hatásairól, kisgyermekkortól egészen kamaszkorig. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A kanyaró kezelése, gyógyulási esélyei

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Dr. Horváth Gábor egyetemi tanárral beszélgetünk legújabb kutatási eredményeiről. A biológia és fizika területein dolgozó halasi születésű kutatónak már több izgalmas eredményét ismerjük. Tudjuk, hogy a zebra csíkjai nagy védelmet nyújt ezen állatoknak a vérszívók ellen. Most megismerhetjük, vajon hűtő hatásúak-e ezen csíkok, miért festik magukat az afrikai törzsek lakói, milyen pozitív hatással is van ez rájuk nézve. Megtudjuk vajon a festményeken élethűek-e a villámok, és milyen is egy igazi villám alakja. És ami ritkán adatik meg, bepillanthatunk a kulisszák mögé, milyen nehézségekkel küzdenek a kutató csoportok, akár a kísérleti, akár a publikálási szakaszban. Feltétlenül tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Hogyan kezdjünk sportolni tavasszal? Igás Andorral beszélgettünk lehetőségekről, stratégiákról, korosztályokról. Amint megérkezik a jó idő, szívesen mozdulunk ki a levegőre, érdemes tudatosan tervezni a mozgásmennyiséget. A fiatalok gyorsabban, az idősebbek fokozatosan alkalmazkodnak a szabadban töltött fizikai megterheléshez. Gyaloglás, kocogás, kerékpározás-ötletek, tippek, motiváció, a Szilády gimnázium testnevelő tanárával, Igás Andorral beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Ping és Pong a két kicsi pingvin

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A személyes hit fejlesztése 1. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az előretolt helyőrség