Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 10. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Horváth Melinda

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Bíró Emőke sziládys tanárnő mesél a IX. Horthy emléktúráról. A Hazajárók közösségének szervezésében indult Drégelypalánkról az a 35 km-es túra, melyen a Szilády gimnázium három lelkes tagja részt vett. A kora hajnali indulást és hosszú utazást bőven kárpótolta az állomáspontokon a túrázókat fogadó határon innen és túli lakosainak kedvessége és vendégszeretete, a palócos tájszólás. Emőke beszámolójából megtudjuk, hogy a Hazajárók közösségének célja evvel a szervezéssel is ugyanaz, mint mindig, a természet szépségein túl a határon túl élő magyar közösségek megismerése és kapcsolatépítés. Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Hogyan kezdjünk neki az életmódváltásnak, ha az elhatározás megszületett bennünk? Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsai. Nem könnyű feladat az életmód váltás kivitelezése. Érdemes saját magunkkal tisztába lenni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Fokozatosság, teljes fordulat, folyamatos változás, választanunk kell, ha belevágunk. Tippek, tanácsok a gyakorlati megvalósítás területén, táplálkozási és testedzési ötletek, megoldások. Egy egészséges ebéd teljes recept ajánlatát is hallhatják Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód bloggertől. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Múmiákkal teli sírt találtak Egyiptomban. A Bibliát igazoló leletekre bukkantak Izraelben. Méhek helyett már drónokkal végzik a gyümölcsfák beporzását. Egy édesítőszer csökkentheti a Parkinson-kór tüneteit. 30 éven át fejlesztették, bevetik a malária elleni védőoltást. Új típusú hemoglobint fedeztek fel.  Apró mágneses robotok szállíthatják a gyógyszert a tumorok belsejébe. Életet menthet a magyar fejlesztésű mini EKG. Beszéddé alakítja a gondolatokat egy új technológia. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Fodor Zsóka

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet - Romsics Gábor alezredes úrral beszélgetünk.  A Kaleidoszkóp mai adásában egy hétköznapinak nem nevezhető helyre, a kiskunhalasi büntetés végrehajtó intézetbe látogatunk el. Beszélgető társam az intézmény parancsnok helyettese, Romsics Gábor alezredes úr. Több olyan információt is halhatunk tőle, amely alapján másként tekinthetünk az itt élő és dolgozó emberekre. Várja önöket a műsorvezető: Beke László

14:00 – S’örömkonyha: Zöldséges ételek - Mester Sándorral beszélgetünk, aki a piacon már megtalálható friss zöldségekből készít nekünk érdekes és egyben laktató ételeket. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Bolond ballagásról - Sziládys végzős diákokkal. Szakál Petrával, Ruskó Ramónával és Szőke Jankával épp a fergeteges és jelmezes bolond ballagás után beszélgetünk. Mesélnek miért épp azt a jelmezt választották, amibe beöltöztek, valamint mesélnek az osztály jelmezeiről is. Természetesen szót ejtünk a szerenádról, a ballagási családi ünnepeikről és az írásbeli vizsgákra való készülésről is. Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Max Lundgren: Az aranynadrágos fiú

19:15 - Irodalom az éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A megtérést követő lelkiállapot 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök