Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 23. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szkaliczki Örs atya

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Szabálymódosítás a kerékpáros közlekedésben, gyerekek, idősek az utakon, az Autós Nagykoalíció elnökével Knezsik Istvánnal beszélgettünk. Új szabályozás lép életbe a kerékpárosok előzésével kapcsolatban, figyelem, türelem és óvatosság nélkül könnyen kerülhetnek az autósok veszélyes szituációba. Nem könnyű a két kerekesekkel, sokszor közlekednek veszélyesen, az esetek nagy részében pedig nem tartják be a szabályokat. A gyermekek és az idősek is veszélyeztetett korosztály, fokozott figyelemmel tekintsünk rájuk a közlekedési helyzetekben. Ötletek, tanácsok Knezsik Istvántól az Autós Nagykoalíció elnökétől. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Labdamanók - Dr. Paic-Karsai Dórival beszélgetek. A nyár sok szülőnek okoz fejtörést, hogy milyen hasznos elfoglaltságot találjon a gyermekének. A városban számos hasznos és színes gyermekprogramokat kínáló táborok hirdetésével lehet találkozni. Egyik közülük a "Labdamanók" nyári napközis tábor. Dr. Paic-Karsai Dórival beszélgetek a Labdamanókról. Hogyan jött az ötlet, milyen sikereik vannak és milyen programokkal várják nyáron a gyermekeket. Tartsanak velünk és további részleteket tudhatnak meg!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A napkitörések hatásai az emberi szervezetre

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Zseni Zsuzsa városunk szülötte közel hat éve él, tanul és dolgozik Norvégiában. Nemrégiben koncertezni érkeztek a Thorma János múzeumba a Bjorgvin trióval nagy örömünkre! Az egy éve együtt dolgozó trió másik két tagja Vladimíra Šcˇigulinská szlovák származású hegedűművész, valamint a norvég Morten Andre Larsen gitárművész. Természetesen megragadtuk az alkalmat és részletesen beszámol Zsuzsa az elmúlt évek történéseiről az életében. No és bepillantunk egy norvég fiatalember életútjába, szintúgy a szlovák hölgy döntésébe, amely Norvégiába vitte. Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: 1 éves kortól 3 éves korig, mozgás, táplálkozás, szobatisztaság- a részleteket Kovács Klaudia védőnő mondja el. A gyermekek a stabil állás után stabil járásra, futásra váltanak. 1 éves kortól kinyílik a világ számukra, hatalmas mozgásfejlődésen esnek át. Nem könnyű ez az időszak az édesanyák számára, hiszen a gyermekek mindent megtesznek azért, hogy felfedezzék a világot. Egy másodperc alatt akár tíz métert is megtesznek, szárnyakkal sem lehet utolérni őket. A táplálkozás is kiszélesedik, ebben a korban mindent meg lehet már kóstoltatni a picikkel, de vigyázni kell a mértékkel és nem szabad minden esetben a gyermekek kívánságait előtérbe helyezni. A teljes szobatisztaság elérése egy folyamat, türelem, nyugalom és kitartás kell a teljes siker eléréséhez, legfőképpen a szülők részéről. Kovács Klaudia védőnővel beszélgettünk a részletekről.

19:00 – Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 – Irodalom az Éterben: Az utolsó gavallér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az árucikk szemlélet hitre gyakorolt hatása 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök